„Megmutattam a Madridnak, hogy nyerhet velem”

Andrij Lunyin, a Real Madrid ukrán kapusa szeretne a királyi gárdánál maradni, és úgy véli, jövője a klub kezében van – számolt be róla a Marcán.

A 25 éves hálóőr, Thibaut Courtois sérülése miatt többször is lehetőséget kapott a kezdőcsapatban, ahol kiváló teljesítményt nyújtott Carlo Ancelotti vezetőedző csapatában. A Bajnokok Ligája elődöntőjében azonban Courtois visszatért, és Lunyin ismét a kispadra került. A Dortmund elleni döntőben már ő állt a kapuban, de szerződése 2025. június 30-án lejár.

Lunyin a spanyol lapnak adott interjúban beszélt arról, hogy a szezon elején tudta, második számú kapus lesz, de felkészült arra, hogy szükség esetén helyettesíteni tudja Courtois-t. Amikor megsérült a belga kapus, Lunyin lehetőséget kapott, és meg akarta mutatni, hogy ő is lehet az első számú kapus. Az első két bajnoki meccsen jól teljesített, de aztán Ancelotti Kepa Arrizabalaga mellett döntött, és Lunyin ismét a második helyre szorult.

A kapus elmondta, hogy a felesége sokat segített neki, és köszönhetően neki soha nem esett depresszióba. Lunyin hangsúlyozta, hogy készen áll a nagy dolgokra, és szeretne a Real Madridnál maradni.

A BL-döntő előtt Lunyin váratlanul megbetegedett, és nem tudta, hogy kapott volna-e lehetőséget az olasz szakembertől. Lázas volt, és rosszul érezte magát, de a harmadik napra jobban lett, és bár az orvosok elővigyázatosságból távol tartották a csapattól, végül ott lehetett a mérkőzésen, bemelegíthetett és ünnepelhetett a csapattal. Nem tudja, hogy tényleg ő védett volna-e, mivel erről nem beszélt Ancelottival.

Lunyin a jövőjéről szólva elmondta, hogy még nem tud semmit, de a tárgyalások a klubbal jól haladtak. Hozzátette, hogy ha nem akarna a Madridnál maradni, akkor kivetette volna az összes szabadságát, de ő vissza akar térni és folytatni az edzést, mert úgy érzi, a világ legjobb csapatában van.