Lamine Yamal, a spanyol válogatott fiatal csillaga, óriási ovációban részesült

Több tízezer rajongó éltette Lamine Yamalt, a spanyol válogatott 16 éves sztárját egy barcelonai koncerten. Az Estopa zenekar eseményén a közönség skandálta a tehetséges labdarúgó nevét, aki számos rekordot döntött meg a 2023/2024-es szezonban.

Szerdán este a barcelonai koncerten az Estopa zenekar rajongói hangosan ünnepelték Lamine Yamalt, aki nemcsak az FC Barcelona, hanem a spanyol válogatott egyik legígéretesebb játékosa is. A fiatal szélső a Spanyolország–Franciaország Európa-bajnoki elődöntőjében szerzett góljával került a figyelem középpontjába.

Az ünneplésre minden ok megvolt, hiszen Yamal a döntőbe jutást érő találkozón 25 méteres távolságról találta el Maignan kapuját, ezzel pedig ő lett minden idők legfiatalabb gólszerzője az Európa-bajnokságok történetében.

Lamine Yamal pályafutása során már több jelentős mérföldkövet is elérhetett, annak ellenére, hogy a tizenhetedik születésnapját csak a napokban ünnepli. A 2023/2024-es évadban többek között ő lett:

  • a La Liga történetének legfiatalabb kezdő játékosa,
  • a spanyol bajnokság legfiatalabb gólszerzője és gólpasszt adó játékosa,
  • az El Clásicón pályára lépő legfiatalabb játékos,
  • a Bajnokok Ligájában kezdőként pályára lépő legfiatalabb játékos,
  • és most az Európa-bajnokságok történetének legfiatalabb gólszerzője.

A vasárnapi döntőben ismét pályára lép, és a rajongók már most izgatottan várják, hogy milyen újabb rekordokat dönthet meg a fiatal tehetség.

A spanyol válogatottban mutatott teljesítménye mellett Yamal a klubszinten is izgalmas fejlemények középpontjában állhat, hiszen a Barcelona közel áll ahhoz, hogy szerződtesse Nico Williams-t, aki szintén a spanyol válogatott tagja. Amennyiben a Barca megszerzi Williams-t, a két tehetséges játékos, akik már a válogatottban is remekül kiegészítették egymást, a klub színeiben is együtt rúghatja majd a gólokat.

A Barcelona elnöke, Joan Laporta szerint a klub intenzíven érdeklődik Williams iránt, és a La Liga elnöke, Javier Tebas szerint a klub gazdasági helyzete és a bérköltségek csökkentése révén megteheti ezt a lépést. Tebas hozzátette, hogy a Barcelona közel áll az 1:1-es szabály teljesítéséhez, amely lehetővé teszi számukra, hogy nagyobb cselekvési szabadságot élvezzenek a játékospiacán.

Yamal a Jijantes-nek adott interjújában elmondta, hogy nagyon izgatottan várja a címvédés lehetőségét az Anglia elleni döntőben, és köszönetet mondott Xavi Hernándeznek, a Barcelona edzőjének, amiért bízott benne és lehetőséget adott neki a klub első csapatában. A fiatal játékos elárulta, hogy bár soha nem beszélt Messivel, aki mellett csecsemőként készült fotó által generált hatás is hozzájárult a nyugalmához és önbizalmához.

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!