Hideg zuhany a kánikulában, a magyar válogatott sima vereséget szenvedett Olaszországtól

A pénteki Magyarország–Olaszország rangadó váratlan fordulatokat hozott a Domino Trans Kupa nemzetközi férfivízilabda-tornán, ahol a magyar válogatott 13–11-re kikapott az olasz csapattól.

A japán férfi vízilabda-válogatott meglepetés győzelmet aratott Franciaország felett, ami felért egy figyelmeztetéssel a magyar csapat számára, hiszen Japán lesz az ellenfelünk a július 28-i olimpiai torna nyitómérkőzésén a B csoportban. A japánok korábban csak legyintésre méltó ellenfelek voltak, de mostanra komoly fejlődésen mentek keresztül.

A Domino Trans Kupa első napján az olaszok csak 13–12-re győzték le a japánokat, majd a magyar válogatottal szemben is diadalmaskodtak. A magyar csapat hetedik helyezése a dohai világbajnokságon nem okozott kapitányválságot, hiszen a 2023-as fukuokai világbajnokság megnyerésével Varga Zsolt hitelből bőven rendelkezik.

A magyar-olasz mérkőzésen a díszpáholyban a magyar vízilabda nagyságai is jelen voltak, de a pályán nem sikerült felülmúlni az olaszokat. Gonzalo Echenique balkezes bombagóljával kezdődött a meccs, amire Manhercz Krisztián azonnal válaszolt, de az olaszok gyorsan növelték az előnyüket. A magyar csapat pontatlansága és a hiányzó Vámos Márton miatt nem tudta tartani a lépést az olaszokkal.

Rosszul játszott a magyar válogatott

Az első félidőben Manhercz értékesített egy ötméterest, de az olaszok továbbra is tartották az előnyüket. A nagyszünetben a Buenos Airesben világbajnokságot nyerő U18-as magyar válogatott is megkapta a közönség tapsát. A mérkőzés második felében a magyar csapat próbálkozott felzárkózni, de az olaszok tartották a háromgólos különbséget. A végén hiába szólt a hangszóróból a kánkán, Olaszország 13–11-re győzött.

A torna további mérkőzései között szerepel a Magyarország–Japán összecsapás is, amelyen a magyar csapat javíthat a helyzetén.

Domino Trans Nemzetközi Vízilabda Torna eredményei:

  • 1. nap: Magyarország–Franciaország 14–12 (ötméteresekkel), Olaszország–Japán 13–12
  • 2. nap: Japán–Franciaország 13–12, Magyarország–Olaszország 11–13
  • 3. nap: 9.30 óra: Olaszország–Franciaország, 11.00 óra: Magyarország–Japán

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)