Letartóztatták a számszeríjas gyilkosság feltételezett elkövetőjét

A brit rendőrség őrizetbe vette azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy számszeríjjal megölt három nőt Bushey-ben. A tragédia áldozatai Carol Hunt, Hannah Hunt és Louise Hunt voltak, akiket kedd este öltek meg otthonukban. A gyanúsított, a 26 éves londoni Kyle Clifford csütörtök este került rendőrkézre, és három rendbeli emberöléssel vádolják.

Cliffordot London Enfield negyedében találták meg súlyos sérülésekkel, és kórházba szállították, ahol jelenleg is súlyos állapotban van. A rendőrség szerint az elfogáskor megpróbálta meglőni magát.

Az elhunytak John Hunt, a BBC szakkommentátorának felesége és lányai voltak. A rendőrség a nyomozás során megtalálta azt a nyílpuskát is, amellyel a gyilkosságokat elkövethették. A tragédia kapcsán számos részvétnyilvánítás érkezett a barátoktól, ismerősöktől és a lóversenyekkel foglalkozó sportközösségtől, ahol Hunt kommentátorként tevékenykedett.

A gyilkosságok után Clifford a hatóságok érkezése előtt elmenekült a helyszínről, de egy biztonsági kamera felvételén látható volt, amint egy furcsán becsomagolt tárggyal távozik. A rendőrség szerdán hajtóvadászatot indított a férfi elfogására, amelyben helikoptereket és fegyveres rendőröket is bevetettek Hertfordshire megyében és Észak-Londonban. Clifford korábban a brit hadseregben szolgált és biztonsági őrként is dolgozott, továbbá Louise Hunt volt párja volt.

Az eset nyomán újra felmerült a számszeríjak szabályozásának kérdése Nagy-Britanniában, ahol jelenleg a nagykorúak korlátozás nélkül vásárolhatnak ilyen fegyvert. A pénteken hivatalba lépő új brit kormány fontolóra veheti a szabályozás szigorítását.