Virgil van Dijk a nyáron dönt jövőjéről

A Liverpool holland hátvédje, Virgil van Dijk a következő hetekben határoz majd pályafutása következő lépéseiről, miután feldolgozta a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon elszenvedett elődöntős kiesést.

Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársa, Van Dijk elmondta, hogy a nyáron fogja átgondolni, mit szeretne a jövőben klub- és válogatott szinten egyaránt. Jelenleg még nem tudja, hogy milyen irányt szeretne választani, de egy évig még érvényes a szerződése a Liverpoollal. A holland válogatottal kapcsolatban hozzátette, hogy fel kell állniuk a vereségből, mielőtt bármilyen döntést hozna.

Az Európa-bajnokság elődöntőjében Anglia a 91. percben szerzett góllal 2–1-re legyőzte Hollandiát, ezzel bejutottak a spanyolok elleni vasárnapi döntőbe. Van Dijk, aki nemrég ünnepelte 33. születésnapját, kiemelte, mennyire fájdalmas volt számukra a későn kapott gól, és hogy üres kézzel kell elhagyniuk Németországot, annak ellenére, hogy szerinte volt esélyük a továbbjutásra.

A döntőben Spanyolország és Anglia csap majd össze június 14-én, vasárnap 21.00 órakor Berlinben, ahol a viszonylag ismeretlen, de már több jelentős mérkőzést vezető 35 éves francia bíró, Francois Letexier fogja fújni a sípot. Letexier a németországi viadalon többek között a horvát–albán, a dán–szerb és a spanyol–grúz meccseken is ténykedett, és egy évvel ezelőtt a Manchester City–Sevilla európai Szuperkupa-meccsen is ő volt a játékvezető, ahol az angolok tizenegyesekkel nyertek a spanyolok ellen.

Az Európa-bajnokság további meccsösszefoglalóit, riportjait, interjúit, podcastjait, videóit és érdekességeit az Indexen követhetik nyomon, ahol egy hónapon át exkluzív tartalmakkal jelentkeznek a helyszíni tudósítók Németországból. Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét is, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!

(Borítókép: Dan Mullan/Getty Images)

: MTI : Index.hu