Veszélyben a Real sztárjának felesége és kisfia, hátborzongató videó a Copa Américáról

Újabb és újabb felvételek kerülnek napvilágra a szerda esti Kolumbia–Uruguay elődöntőt követően, amelyen tömegverekedés tört ki a Copa Américán. A Liverpool uruguayi támadója, Darwin Núnez okozta a balhét, amikor egy széket hajított a kolumbiai szurkolók felé. Federico Valverde, a Real Madrid középpályása felesége és kisfia is életveszélybe kerültek a zavargások során.

A szerda esti Charlotte-ban megrendezett Kolumbia–Uruguay Copa América-elődöntő után kialakult nézőtéri tömegverekedésről egyre több felvétel lát napvilágot. A mérkőzést 1–0-ra Kolumbia nyerte, annak ellenére, hogy a második félidőt tíz emberrel játszották le Daniel Munoz kiállítása miatt. A lefújást követően a nézőtéren kitört balhéba az uruguayi játékosok is belekeveredtek, védelmezve a helyszínen tartózkodó szeretteiket.

Federico Valverde felesége, Mina Bonino, kénytelen volt menekülni a káoszból, karján a házaspár egyik kisfiával, miközben egy üvegpalack hajszál híján eltalálta őket.

Darwin Núnez, a Liverpool játékosa, félmeztelenül csatlakozott a verekedéshez, amikor a kolumbiai szektorba mászott. Egy videó tanúsága szerint Núnez dobott egy vasszéket a kolumbiai drukkerek felé, ami feltehetően a zavargások kiindulópontja volt.

A legbizarrabb jelenetek egyikében Luis Suárez, az Inter Miami támadója látható, ahogy úgy tűnik, mintha bele akarna harapni Miguel Borja, a kolumbiai csatár nyakába, majd James Rodríguezhez odamegy, megpuszilja, és visszatérve Borjához fojtogatni kezdi.

A CONMEBOL, a Dél-Amerikai Labdarúgó-szövetség tizenegy uruguayi ellen indított eljárást, köztük Darwin Núnez, José María Giménez és Rodrigo Bentancur is szerepel a névsorban. A vizsgálat ellenére ezek a játékosok szerepelhetnek a szombati bronzmérkőzésen, amelyet Charlotte-ban rendeznek meg Uruguay és Kanada válogatottja között.

A vasárnapi Argentína–Kolumbia döntőre, melyet a miami Hard Rock Stadionban rendeznek meg, a jegyárak 2500 és 12 500 dollár között mozognak.

A Copa América-elődöntő eredménye: Kolumbia–Uruguay 1–0 (1–0), gólszerző: Lerma (39. perc), kiállítva: Munoz (Kolumbia) a 46. percben.

Az uruguayi válogatott erőnléti edzője, Santiago Ferro fején egy csúnya sebbel látható egy videón, miután Rodrigo Bentancur egy üvegpalackot hajított a tömegbe, amely véletlenül Ferro fején robbant. Az esetet a katonai zsargonban "friendly fire"-nak, vagyis baráti tűznek nevezik.

A Copa América döntőjét helyi idő szerint vasárnap este nyolckor Miamiban, a Hard Rock Stadionban vívja Argentína és Kolumbia.

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!