Peking ad otthont a 2024-es Teqball World Series rangos eseményének

A Nemzetközi Teqball Szövetség (FITEQ) bejelentette, hogy Pekingben rendezik meg a Teqball World Series versenyt, amely a világbajnokság mellett a sportág egyik legnagyobb eseménye lesz 2024-ben. A verseny az Olimpiai Parkban kerül megrendezésre szeptember 20. és 22. között, a híres kínai Arany Hét előtt.

A FITEQ és a Pekingi Olimpiai Fejlesztési Szövetség (BODA) együttműködésének köszönhetően megvalósuló esemény a nemzetközi szövetség által az év elején bevezetett új rendszer szerint 2. kategóriás versenynek minősül. A világ 20 országából érkező körülbelül 100 játékosért 60 000 dolláros összdíjazásért fognak küzdeni, ami a 2024-es versenyek között a legmagasabb összeg.

Borsányi Gábor, a FITEQ elnöke izgatottságát fejezte ki a pekingi esemény kapcsán, hangsúlyozva, hogy a BODA-val való együttműködés és az ikonikus helyszín hozzájárul a Teqball globális terjeszkedéséhez és a sportág fejlődéséhez. Az Olimpiai Park, mint Peking gazdag sportörökségének szimbóluma, világszínvonalú hátteret nyújt a szabadtéri, ötasztalos versenyhez, ahol a sportolók férfi egyesben, férfi párosban és vegyes párosban mérik össze tudásukat. Minden kategóriában nyolc csoport indul, és a legjobb kettő jut tovább a 16-os fordulóba.

Fu Xiaohui, a BODA főtitkára kiemelte, hogy az első Pekingben megrendezett Teqball World Series növelni fogja a sportág népszerűségét és Peking, a "kettős olimpiai város" hírnevét is. A férfi egyes kategóriában 32 játékos, míg párosban 24 pár indulhat, biztosítva ezzel, hogy a legmagasabban rangsorolt sportolók is megmérkőzhessenek egymással. A helyi szervezőbizottság (LOC) minden kategóriában nyolc szabadkártyát biztosít, hogy a helyi játékosok is részt vehessenek a versenyen és fejlődhessenek.

A Teqball World Series pekingi állomása fontos szerepet játszik majd a FITEQ világranglistán, hiszen magasabb pontokat kínál a versenyzőknek, ami különösen fontos lehet a 2024-es Teqball Világbajnokság előtt a kiemelések megszerzésében.