Paolini a wimbledoni döntőben, Serena Williams nyomdokain

Jasmine Paolini, az olasz teniszező, aki a Roland Garros után most a wimbledoni teniszbajnokság döntőjébe is bejutott, ezzel olyan bravúrt hajtott végre, amelyre legutóbb 2016-ban Serena Williams volt képes.

A 28 éves Paolini, akinek korábban a második forduló volt a legjobb Grand Slam-szereplése, a csütörtöki elődöntőben a horvát Donna Vekicet győzte le egy drámai és maratoni mérkőzésen. Vekic, aki pályafutása során először került a legjobb négy közé egy Grand Slam-viadalon, az első szettet megnyerte, de Paolini egyenlíteni tudott, majd a döntő szettben kétszer is brékhátrányba került. Mindkétszer sikerült az egyenlítés, és bár Vekic több térfélcserénél is könnyek között volt, kiharcolta a rövidítést, amelyben 8-7-re is vezetett, de végül Paolini nyerte az utolsó három labdamenetet, így 2 óra 54 perces küzdelem után bejutott a döntőbe.

Serena Williams után Paolini az első, aki ugyanabban az évben a salakos és a füves pályás Grand Slam-viadalon is döntőbe jutott. Williams 2016-ban a Roland Garroson még kikapott, de Wimbledonban diadalmaskodott.

Paolini ellenfele a wimbledoni fináléban vagy a cseh Barbora Krejcikova, vagy a kazah Jelena Ribakina lesz.

Tenisz: Wimbledon Női egyes elődöntő

  • Jasmine Paolini (olasz, 7.)–Donna Vekic (horvát) 2:6, 6:4, 7:6 (10-8)