Európa-liga selejtező: Nagy vereség a Paks számára

Az Európa-liga selejtezőjének első körében a Paks hazai pályán 4–0-ra kikapott a másodosztályú román Corvinul Hunedoara csapatától. A magyar együttes tíz emberrel fejezte be a találkozót Szabó Bálint kiállítása miatt.

A Magyar Kupa-győztes Paks csapata a labdarúgó NB I legutóbbi kiírásának ezüstérmese, és 13 év után lépett ismét pályára nemzetközi kupamérkőzésen. A mérkőzés előtt Bognár György, a hazaiak szakvezetője hangsúlyozta, hogy komolyan kell venni az ellenfelet, azonban a román csapat már a kilencedik percben előnybe került Sergiu Bus találatával.

A Paks csapatát a gyorsan bekapott gól megfogta, és az első félidő hosszabbításában Marius Lupu növelte az előnyt a vendégeknek. Bognár György a szünetben kettőt cserélt, de a második félidő elején a vendégek előtt adódott még két gólszerzési lehetőség.

A 76. percben Szabó Bálint durva becsúszása miatt kiállították, így a Paks tíz emberrel folytatta a játékot. A 86. percben Lupu újra betalált, majd a 93. percben egy szöglet után ismét ő volt eredményes, ezzel mesterhármast érve el és beállítva a 4-0-s végeredményt.

A mérkőzés végén a csereként beálló Böde Dániel büntetőt harcolt ki, de a videózás után kiderült, hogy a szabálytalanság a tizenhatoson kívül történt, így a pontrúgásból nem lett gól.

A Paks csapatában Szappanos Péter kapus és Könyves Norbert is kezdőként lépett pályára, utóbbi esetleges csapatváltás előtt állhat idén nyáron. A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik és Fiola Attila is a helyszínen tekintette meg a találkozót.

A Paksnak így komoly hátrányból kell felállnia a visszavágón, ha tovább szeretne jutni az Európa-liga selejtezőjében. A visszavágót július 18-án rendezik Nagyszebenben, de a négygólós hátrány fényében nem sok esélye maradt a továbbjutásra a magyar csapatnak. A továbbjutóra a horvát HNK Rijeka vár a következő körben, míg a párharc vesztese a Konferencia-ligába átkerülve a ciprusi AEK Larnacával méri össze a tudását.

A Hunedoara a román másodosztályú bajnokságban szerepel, az előző szezonban másodikok lettek az Unirea Slobozia mögött. Az Európa-liga selejtezőjébe kupagyőztesként jutottak be, csakúgy mint a Paks. A Nemzeti Sport beszámolója szerint a Paks fényévekre volt a legjobb formájától, és a román csapat a mérkőzés során többször is "csalta a futballt", amiben a játékvezető, Aslam Muhammad Usman is partnernek bizonyult.