Miló Viki súlyos sérüléssel küzdött

Miló Viki, a világbajnok ökölvívó, súlyos vállsérüléssel küzdött, ami miatt állni is alig tudott, de a magas költségek miatt nem engedhette meg magának az MRI-vizsgálatot.

Miló Viki sportpályafutása során számos sérüléssel és megpróbáltatással nézett szembe, többek között bőrrák diagnózisával és kényszerpihenővel az Exatlon után. Legutóbbi sérülése miatt egy hétig állni sem tudott, ami már húsz évvel ezelőtt, egy világbajnoki verseny előtt kezdődött. Akkor is nagy fájdalmakkal, de ringbe szállt, és tudta, hogy a jövőben akár egy rossz mozdulat is problémát okozhat. "Sejthető volt, hogy ennek meglesz a böjtje, hogy a jövőben elég lesz akár egy rossz mozdulat, és nem fogom tudni a fejem felé emelni a karom. Így is lett" - fogalmazott a sportoló. "Pokoli érzés volt, de kénytelen voltam így is, ülve megtartani az edzéseimet... És ez nem vicc! Egyrészről nem eshettem ki a munkából - ezt anyagilag nem engedhettem meg magamnak - másrészt a tanítványaimat sem akartam cserben hagyni" - nyilatkozta Viki, aki jelenleg is heti kétszer lökéshullám-terápiára jár, és korábban sport- és ortopéd szakorvosnál, valamint csontkovácsnál is járt.

Az MRI-vizsgálatot azonban nem vállalta be, mivel nem akart rá több százezer forintot költeni. "Amikor mondták a kórházban, hogy majd' féléves várólista van, megnéztem, mennyibe lenne, ha magánúton csináltatnám meg és hát eldobtam az agyam. Most mit mondjak, szégyen ide, szégyen oda, ez nekem nem fért bele" - mesélte a Story magazinnak. Hozzátette, hogy a csontkovács rendbe rakta a hátát, az ödémát a nyakán már nem merték kezelni, de a vállával a lökéshullám-terápia csodákat művelt.

A kezelés annyira fájdalmas volt, hogy azt hitte, elájul, de végül megérte, mivel az elmúlt húsz évben először nem ébredt fel éjszaka a fájdalomra. Viki hálás, hogy fizikálisan és lelkileg is egyre jobban van, és bár nem volt kétsége afelől, hogy rendbe fog jönni, a rehabilitáció alatt attól tartott, hogy felszaladnak rá a plusz kilók. Szerencsére ez nem történt meg, sőt, még fogyott is, ami büszkeséggel tölti el. "Igen, hiú vagyok, nem tagadom. De én annyit dolgoztam a testemért! És ha teljesen normálisan eszem, tehát nem sütit csokival, akkor is hízom. Ahhoz, hogy megtartsam a formám, esetleg még fogyjak is, diétáznom kell, emellett naponta sportolnom" - árulta el, hozzátéve: a hét minden napján kardiózik, és sikerült is fogynia.