Legyűrték a franciákat az olimpiára készülő magyar férfi pólósok

A párizsi olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott ötméteresekkel 14–12-re legyőzte a francia csapatot a Margitszigeten csütörtökön kezdődött Domino Trans nemzetközi férfi felkészülési tornán.

A házigazda együttes 13 fős olimpiai keretéből a betegség miatt ezúttal hiányzó Vámos Mártont Kovács Péter pótolta. A találkozón a magyarok jól kezdtek, de nem tudták véglegesen leszakítani az olimpiai házigazda riválisukat, amely 2–5-ről 7–6-ra fordított. A rendes játékidő végén 9–9-es döntetlen állt, az ötmétereseknél azonban a magyarok hibátlanul teljesítettek, így győzelemmel kezdték a tornát.

Varga Zsolt csapata a következő mérkőzését pénteken 20 órától az olaszok ellen vívja.

Vízilabda: Férfiak

Domino Trans, nemzetközi férfi felkészülési torna

  • Magyarország–Franciaország 14–12 (3-2, 2-2, 3-3, 1-2) – ötméteresekkel: 5–3

A magyar gólszerzők között Zalánki 3, Varga D., Manhercz, Vigvári 2-2, Hárai, Nagy Á., Jansik, Angyal, Fekete mindegyike 1-1 találattal járult hozzá a győzelemhez.

A két hét múlva kezdődő párizsi olimpia már most eladási rekordot döntött az ötkarikás játékok történetében. A szervezőbizottságot vezető Tony Estanguet a francia hírügynökségnek csütörtökön arról számolt be, hogy megdöntötték a 8,3 millió eladott belépővel eddigi rekorder 1996-os, atlantai olimpia csúcsát. Estanguet hozzátette, az augusztus 28-án kezdődő paralimpiára mostanáig több mint egymillió jegyet értékesítettek. Az olimpia augusztus 11-ig, a paralimpia szeptember 8-ig tart majd a francia fővárosban.