Kawhi Leonard kikerült az amerikai kosárlabda-válogatottból

Kawhi Leonard nem lesz része a párizsi olimpiára készülő amerikai kosárlabda-válogatottnak, miután kikerült a keretből. Az MTI szerint a döntés hátterében az áll, hogy Leonard a nyári időszakot inkább a következő szezonra való felkészüléssel töltse.

A tengerentúli szövetség szerdai közleményében kiemelték, hogy Leonard Las Vegasban erős edzéseken vett részt, és bár úgy érezte, készen áll a versenyre, a szövetség és a klubja úgy ítélte meg, hogy a játékos érdekeit jobban szolgálja, ha a párizsi olimpia helyett a következő szezonra koncentrál.

A 12 fős, sztárokkal teletűzdelt amerikai keretbe olyan nevek tartoznak, mint LeBron James, Stephen Curry, Kevin Durant és Joel Embiid. A hírek szerint Derrick White, a címvédő Boston Celtics játékosa fogja bővíteni a csapatot.

Leonard, aki kétszeres NBA-bajnok, pályafutása során még nem vett részt az ötkarikás játékokon. Az elmúlt idényt több sérülés is hátráltatta, így a Los Angeles Clippers szezonbeli utolsó 14 mérkőzéséből csak kettőn tudott pályára lépni. Az amerikai válogatott további problémákkal is küzd, Kevin Durant például vádlisérüléssel bajlódik, így a csapat jelenleg tíz bevethető játékossal rendelkezik.