Budapesti kórházakban akadozik a működés

Budapest egyik kórházában a klímaberendezés meghibásodása miatt műtéteket kellett elhalasztani, míg egy másik intézményben több lift is elromlott, ami akadályozta a betegek mozgását.

A budapesti Szent János Kórház egyik műtőjében elromlott a klímaberendezés, ami miatt több műtétet is kénytelenek voltak elhalasztani. Egy várakozó beteg az RTL.hu-nak elmondta, hogy hat órás várakozás után tájékoztatták, a műtő hőmérséklete meghaladta a 31 fokot. A szerda esti helyzetjelentés szerint a klímaberendezés nem javítható, így a heti műtéti ütemtervet törölték, és az érintett beteg csak szeptemberben kaphat új időpontot. A Szent János Kórház ortopéd-traumatológiai osztályán is problémák adódtak, ahol a légkondicionáló meghibásodása miatt több mint 6 óra várakozás után tájékoztatták a betegeket a műtétek elhalasztásáról.

A Péterfy Sándor utcai kórházban is problémák adódtak, itt több lift hibásodott meg. Egy kerekesszékes nő emiatt nem tudott feljutni az emeletre, és mivel a személyzet nem vállalta, hogy ölben vigyék fel, a betegnek egy betegszállító buszban végeztek vérvételt, azonban az orvosához nem tudott eljutni. A kórházban összesen 8 lift van, de egy ideje csak hármat tudnak használni, és egy beteg szerint "két hete nincs lift a középső, 12-es portánál. Azt mondták, hogy még másfél hónapig nem lesz lift, mert nincs állítólag beszállító, aki a drótkötelet felszerelje".

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, amely a kórházak műszaki karbantartásáért felelős, tájékoztatta az RTL.hu-t, hogy a Szent János Kórház klímaberendezésének javítását haladéktalanul megkezdték, és ideiglenes megoldásokkal biztosítják a szükséges hűtést. A Péterfy kórház képviselői szerint a 10-es számú liftet már javítják, és közben 4 liftet is felújítanak az intézményben. A súlyos sérültek felvételét és ellátását az Országos Mentőszolgálat koordinálja.

: RTL Híradó : RTL.hu : RTL Híradó