Tragikus baleset Hévízen: Egy volt olimpikon életét vesztette

Hétfő délután tragikus baleset történt Hévízen, a Danubius hotel felújítása során leszakadt egy téglafal, amely maga alá temetett egy munkást. Az áldozat a barcelonai olimpián ökölvívásban részt vett Petrovics János volt, aki a helyszínen életét vesztette.

A Sportál és a Telex beszámolója szerint a 52 éves egykori bokszoló, Petrovics János volt az, akit a leszakadt téglafal agyonnyomott. A mentők a helyszínen megpróbálták újraéleszteni, de sajnos már nem tudták megmenteni az életét. A keszthelyi rendőrkapitányság halált okozó, foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárást, és az ügyben a kormányhivatal munkavédelmi hatósági eljárást is kezdeményezett.

Petrovics János 12 éves korától bokszolt, háromszoros magyar bajnok volt, részt vett az 1991-es világbajnokságon, és az 1992-es barcelonai olimpián a hatvankilósok között a 17. helyen végzett. Halálhírét a Magyar Olimpiai Bizottság is megerősítette. Az elmúlt időszakban főleg építkezéseken dolgozott, utolsó profi meccsét 2018 decemberében vívta Szlovákiában. A „Guerrero” (Harcos) becenevű bokszoló egy korábbi interjú szerint kétszer is ült börtönben, amiről azt mondta: bár nem ajánlja senkinek, ott nagyon sok dologra rájött, és ez megváltoztatta a későbbi életét.

A baleset részleteiről keveset lehet tudni, csupán annyit, hogy a munkások egy beltéri medence közelében végeztek bontási munkálatokat. Petrovics a bontott fal másik oldalán tartózkodott, amikor a téglák rázuhantak. Kollégái azonnal a segítségére siettek, és a hotel orvosát is hívták. A baleset a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest szállodalánc egyik legnagyobb riválisa, a Danubius hévízi hotelében történt.