Shane Tusup és Pápai Joci is a Sztárboxról meséltek

Az amerikai futballban szerzett tapasztalatai révén Shane Tusup már korábban is tudta, hogy jól bírja az ütéseket, azonban a Sztárbox versenyre való felkészülés során új kihívásokkal is szembesült. Pápai Joci viszont a sportot egy ideig háttérbe kellett szorítania hipochondriája miatt, de most kőkeményen bele fog állni a Sztárbox kihívásába.

Shane Tusup, aki az amerikai futballban szerzett tapasztalatai alapján már régóta tudja magáról, hogy jól állja az ütéseket, idén a Sztárbox versenyen vesz részt. Az RTL műsorában a férfi középsúly-mezőnyben fog versenyezni, és a csatorna kameráinak beszélt arról, hogy a versenyre való felkészülés teljesen új élményeket hozott számára. "Mindig tudtam, hogy jól bírom az ütéseket. Az amerikai futball miatt tudtam, hogy nincs gondom a pofonokkal. De az, hogy valaki tényleg megüssön és utána vissza is adjam, teljesen új élmény volt" – nyilatkozta Tusup. Hozzátette, hogy a sparring és a valódi ütésekkel való edzés szórakoztató, de egyben új és furcsa érzés is számára. "Király, hogy miután kisétáltok az edzésről, megölelitek egymást, hogy ma jó munkát végeztetek. Olyan testvéries az egész, nagyon menő" – fogalmazott az edző.

Tusup elmondása szerint születése óta versenyző alkat, akit sportra neveltek, és bevallása szerint nincs olyan helyzet, ahol megelégszik azzal, hogy csak részt vegyen. "Mindig azt mondtam az olimpiai érmekkel kapcsolatban, hogy nem azok a legfontosabbak, hanem maga az utazás, és minden, amit megtanulsz és megélsz közben. Az életre gyakorolt hatása. De szerintem ahhoz, hogy megéld ezt az utazást, ahhoz, hogy új dolgokat tanulj, ki kell tűzni egy célt, és bele kell vetned magad. És úgy kell beleállnod a kihívásba, hogy meg akard nyerni" – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy sosem félt a kudarctól, de 100 százalékosan úgy megy neki a kihívásnak, hogy győzni kell.

A férfi középsúly-mezőnyben Tusup mellett Pápai Joci is ringbe száll, aki az RTL kameráinak elárulta, hogy egy ideig nem tudott sportolni, mert hipochondriával küzdött. "Nagyon fontos szerintem az, hogy figyeljünk a testünkre. Én nem azért kezdtem el nem figyelni a testemre, mert lusta voltam. Imádok sportolni, csak nem tudtam, mert ilyen hipochondriával küzdöttem egy ideig. Valahogy emiatt így eltoltam magamtól ezt az egészet. Ezért vállaltam első sorban (a Sztárboxot – a szerk.), mert tudtam, hogyha ebbe beleállok, akkor A-tól Z-ig átvizsgálnak, és hogyha bírom ezt a terhelést, akkor viszont tudtam, hogy jól is fogok majd egyszer kinézni, amire eljön majd a meccs pillanata" – magyarázta az énekes, aki korábban többféle mozgásformát is kipróbált, de a küzdősportoktól eddig távol tartotta magát. "Nyilván az ember ha ott lesz a ringben, akkor azért megy be, hogy győzzön. Egy biztos, ami engem illet: félmelót nem fogok csinálni. Ebbe úgy kőkeményen bele fogok állni" – tette hozzá.