Lando Norris útját járhatja az F1 felé száguldó magyar tini

A Formula–1 felé vezető rögös úton rendkívül fontos fél évet tudhat maga mögött Molnár Martin, a magyar autósport brit F4-ben szereplő tehetsége. A Virtuosi versenyzőjével az eddigi öt versenyhétvége tapasztalatairól, az idáig befektetett munkáról, az iskolatársak és tanárok megjegyzéseiről, valamint a szezon második felére szóló terveiről beszélgetünk – mentora, hazánk egyik legsikeresebb formulaautós versenyzője, Kiss Pál Tamás társaságában.

A Sportcast legújabb epizódjában betekintést nyerhetünk a brit F4-es bajnokság kulisszái mögé, amelyet a ma már Formula–1-es futamgyőztes Lando Norris is megjárt, és ahol jelenleg a mindössze 15 éves Molnár Martin versenyez.

Az epizódban szó esett arról, hogy milyen érvek szóltak a brit F4-es bajnokság mellett Martin fejlődése szempontjából, és milyen alternatív sorozatok jöhetnek még szóba a jövőben. Emellett megemlítették a szezon eddigi részében átélt legkülönlegesebb szurkolói élményeket.

Molnár Martin számára a bajnokság következő állomása, Zandvoort különleges jelentőséggel bír, és az epizódban szóba került az otthoni szimulátorozás fontossága is a versenyző felkészülésében. A beszélgetés során kitértek arra is, hogy miért csalóka az F4-es tabella, és miért van kiemelt jelentősége az újoncbajnokságnak. Martin életvitelével járó lemondások is terítékre kerültek.

A 2024-es brit F4-es idény fontos állomásai között szerepel Donington, ahol Molnár Martin csapata legjobbjaként kezdte karrierjét, továbbá több dobogós helyezést is elérve zárta a szezon első felét. A következő versenyek helyszínei között találjuk Zandvoortot, Knockhillt, Donington Parkot, Silverstone-t és Brands Hatchet.

(Borítókép: Molnár Martin. Fotó: Papajcsik Péter / Index)