Nagy skalpot gyűjtött válogatottunk az olimpia előtt

A magyar női vízilabda-válogatott 10–8-ra legyőzte az olimpiai és világbajnok Egyesült Államok csapatát egy ötkarikás felkészülési mérkőzésen a kaliforniai Berkeleyben.

A találkozó során a magyar csapat Faragó Kamilla vezetésével, aki a mérkőzésen négy gólt szerzett, már az első negyedben háromgólos előnyre tett szert. A második negyedben is folytatódott a magyarok jó játéka, Faragó mellett Parkes Rebecca is eredményes volt, így a félidőben 5–2-re vezetett a magyar válogatott.

A harmadik negyedben Jewel Roemer szerezte meg az első amerikai gólt, de Faragó Kamilla és Gurisatti Gréta találataival a magyarok tovább növelték előnyüket. Az utolsó negyedben mindkét csapat több gólt is szerzett, de a magyarok megőrizték előnyüket és végül 10–8-ra győztek.

A magyar csapat hatékonyan használta ki az emberelőnyöket, és Magyari Alda kapus 12 védéssel zárta a mérkőzést a Spieker Aquatics Complexben.

A két csapat korábban pénteken is összecsapott Stanfordban, ahol az amerikaiak 12–8-ra diadalmaskodtak. A mostani győzelem különösen fontos lehet a magyar válogatott számára, hiszen a februári dohai világbajnoki döntőben még kikaptak az amerikaiaktól, így ez a siker jó előjel lehet a párizsi olimpiára való felkészülés során.

Eredmény: Egyesült Államok–Magyarország 8–10 (0–3, 2–2, 3–2, 3–3)

A magyar gólszerzők: Faragó 4, Keszthelyi 2, Parkes 2, Gurisatti 1, Garda 1; az amerikaiak részéről Fattal és Musselman is két-két gólt lőttek.