Lionel Messi végképp nyugdíjazta a futball legostobább gondolatát

Az argentin labdarúgó-válogatott 2–0-ra legyőzte Kanadát, és ezzel bejutott a 48. Copa América döntőjébe, ahol Lionel Messi ismét brillírozott. A döntő vasárnap este kerül megrendezésre Miamiben, Messi szűkebb hazájában.

Az argentin válogatott legutóbbi sikerei nyomán eloszlott az a nézet, miszerint Lionel Messi nem tud az argentin válogatottal eredményes lenni. Messi az utóbbi három évben a negyedik nagy világesemény döntőjére készülhet Argentínával. Korábban megnyerték a Copa Américát, a Finalissimát és a katari világbajnokságot, most pedig ismét a Copa döntőjébe jutottak.

A Copa América a világ egyik legnagyobb múltra visszatekintő kontinentális futballtornája, amelyet 1919 óta rendeznek meg. Az idei kiírás elődöntőjében Argentína Kanadával mérkőzött meg East Rutherfordban.

Messi, aki korábban könnyebb sérülést szenvedett, a kanadaiak elleni meccsen is pályára lépett. Az A csoport korábbi találkozóján már legyőzték Kanadát, és az elődöntőben is sikerült győzniük. Julián Álvarez és Messi góljaival 2–0-ra nyertek.

Az első gólt Álvarez szerezte a 22. percben, majd Messi a 51. percben talált be, miután beleért egy távoli lövésbe. A gólját hosszas VAR-ellenőrzés után hitelesítették.

A döntőben Argentína a Kolumbia–Uruguay mérkőzés győztesével találkozik.

Messi ezzel a góllal a 109. találatát érte el a válogatottban, megelőzve ezzel az iráni Ali Daeit, és csak Cristiano Ronaldo áll előtte a válogatottbeli gólszerzők örökrangsorában. Emellett hatodik Copa Américáján szerzett gólt, ezzel második a brazil Zizinho mögött.

A mérkőzés szomorú eseménye Alphonso Davies súlyos bokasérülése volt.

Labdarúgó-Copa América 2024, elődöntő:

  • Argentína–Kanada 2–0 (Julián Álvarez 22., Lionel Messi 51.)
  • Uruguay–Kolumbia (közép-európai idő szerint csütörtök 2 óra)