Ki lesz Spanyolország ellenfele az Eb-döntőben?

A spanyol válogatott már bejutott a vasárnapi berlini Eb-döntőbe, és ma dől el, hogy Hollandia vagy Anglia lesz-e az ellenfelük. A spanyolok a franciák legyőzésével harcolták ki a döntőbe jutást, míg Hollandia és Anglia ma este dönti el, hogy melyikük kap esélyt a trófeáért való küzdelemre.

Hollandia a D csoport harmadik helyezettjeként jutott tovább, miután izgalmas meccsen kikapott Ausztriától, de korábban legyőzte Lengyelországot és döntetlent játszott Franciaországgal, így 4 ponttal és 4-4-es gólkülönbséggel került a legjobb 16 közé. Az E csoport meglepetésgyőztese, Románia ellen könnyedén, 3-0-val jutottak tovább, majd a negyeddöntőben Törökország ellen fordítottak és őrizték meg előnyüket a török ziccerek ellenére.

Az angol válogatott a C csoportot megnyerte, de a szerbek, dánok és szlovének elleni meccseken nem nyújtottak meggyőző teljesítményt. A kieséses szakaszban a szlovákok ellen Bellingham zsenialitása mentette meg őket a hosszabbításban, majd Svájc ellen hátrányból álltak fel, és büntetőkkel jutottak az elődöntőbe.

Az angolok számára a fáradtság jelenthet problémát, hiszen több játékosuk, köztük Pickford, Walker, Stones és Rice is végigpályán volt az eddigi összes meccsen, ráadásul egy hosszú angliai szezon után érkeztek az Eb-re. Luke Shaw visszatérése azonban új lehetőségeket nyithat meg az angol támadások számára.

A Hollandia-Anglia elődöntőt Felix Zwayer német játékvezető vezeti, aki korábban egy bundabotrány miatt eltiltást kapott, de az idei kontinenstornán már három meccset is vezetett, köztük a hollandok és Románia nyolcaddöntőjét. A mérkőzést Dortmundban rendezik, ahol már több Eb-meccset is lejátszottak, és az időjárás-előrejelzések szerint eső is várható. Az eseményeket a HVG percről-percre közvetíti.