Varga Barnabás: Az első pár nap nehéz volt

Exkluzív interjúban számolt be Varga Barnabás a FradiMédiának a Skócia elleni Európa-bajnoki csoportmeccsen elszenvedett súlyos fejsérüléséről és a gyógyulásáról.

A Ferencváros támadója, Varga Barnabás, a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság harmadik csoportkörében Skócia ellen szenvedett többszörös arckoponyacsont-törést, amely miatt azonnal kórházba szállították és műtéten esett át. A játékos elmondta, hogy a kezdeti nehézségek ellenére jól van, és a duzzanat is szépen lemegy.

Varga Barnabás a szülőfalujában, Szentpéterfán adott interjúban beszélt a gyógyulási folyamatáról, amelynek során a varratok eltávolítása után már elkezdheti a könnyebb edzéseket, például a biciklizést, és várhatóan három-négy hét múlva már komolyabb tréningre is sor kerülhet. A teljes felépülés fél évet vehet igénybe, de a támadó hangsúlyozta, hogy addig is maszkban fog edzeni és játszani, amelyet az orvosok szerint legalább fél évig hordania kell.

A sérülés részleteiről is beszámolt, megjegyezve, hogy az ütközésre nem emlékszik, de a kórházban töltött időszak minden pillanatát fel tudja idézni. Varga Barnabás hozzátette, hogy bár a sérülés része a játéknak, különösen az ő pozíciójában, ahol gyakran harcol a tizenhatoson belül, örül, hogy ennyivel megúszta.

A játékos megköszönte a rengeteg támogató üzenetet, amit kapott, és kiemelte, hogy bár Antoine Griezmann üzenete nem számított neki különösen, örül, hogy Magyarországon sokan aggódtak érte. A jövőt illetően úgy érzi, az első néhány felugrásnál óvatosabb lesz, de aztán minden a régi kerékvágásba tér vissza.

Az interjút követően Ross Cohen, sürgősségi egészségügyi technikus (EMT) a Forbes hasábjain írt arról, hogy több okból is jobban oda kellett volna figyelniük az orvosi stábnak a stuttgarti arénában.

A 14-szeres válogatott támadó a Ferencváros második edzőtáborába kicsit később utazik el, egyelőre pedig a regenerálódás neki a legfontosabb. „Mindenkire szükség lesz a csapatnál, hiszen jönnek a Bajnokok Ligája-selejtezők. Próbálok én is mihamarabb felépülni, és a maximumot nyújtani majd. Köszönöm a sok üzenetet és azt, hogy ennyien aggódtak értem, nekik is üzenem, hogy hamarosan visszatérek” – jelentette ki Varga.

Az Index Európa-bajnoki mellékletében megtalálhatók a meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók és érdekességek, valamint a menetrend, a csoportok állásai, a játékoskeretek, a csapatleírások és a helyszínek is.