Leomló fal ölte meg a magyar olimpikon ökölvívót

Életének 53. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt a korábbi ökölvívó olimpikon, Petrovics János, akit egy leomló fal temetett maga alá.

Petrovics János Dombóváron kezdte ökölvívó pályafutását 12 éves korában. Háromszoros amatőr magyar bajnokként, világbajnoki résztvevőként és profi bokszolóként több magyar és nemzetközi címmérkőzésen is részt vett. Az 1992-es barcelonai olimpián képviselte hazánkat, ahol a 60 kg-os súlycsoportban a 17. helyen végzett.

Az aktív sportévek után külföldön is élt egy ideig, majd több klubot és edzőt is váltott. A kétezres évek elején még versenyzett, legutóbbi mérkőzését Kovács Attilával vívta a győri Egyetemi Sportcsarnokban.

A Sportal információi szerint Petrovics az utóbbi időben építkezéseken dolgozott, és Zalaegerszegen élt. Halálhíre mélyen megrendítette a dombóvári Forgi Box Club vezetőjét, Forgács Sándort, aki gyerekkoruk óta ismerte és csapattársaként emlékezett rá.

Forgács Sándor szerint Petrovics egy nagyon jó sportember volt, aki emberileg is teljesen normális fickóként volt ismert, sokan szerették. Az építőiparban dolgozott az utóbbi időben, és bár személyesen ritkán találkoztak, Messengeren keresztül tartották a kapcsolatot.

Kovács Kokó István, olimpiai aranyérmes, amatőr és profi világbajnok, Petrovicsot egy rendes, csendes és végtelenül jószándékú emberként jellemezte, aki nagyon népszerű volt az ökölvívó-társadalomban és a szurkolók körében is. Kovács szerint Petrovics a civil életben nehezen találta meg a helyét, és sajnálatos módon az utóbbi években nem is nagyon hallottak felőle, nem látogatta a Veterán Bunyósok Alapítványának eseményeit, amelyet éppen azért hoztak létre, hogy segítsék azokat a visszavonult bokszolókat, akik nehezen illeszkednek be a társadalomba.