Spanyolország újra az Eb döntőjében

Spanyolország 12 év után ismét bejutott az Európa-bajnokság döntőjébe, miután fordított a franciák ellen az elődöntőben. A spanyol csapat izgalmas játékkal és négy perc alatt szerzett két góllal érdemelte ki a fináléba kerülést.

A mérkőzés elején a franciák szereztek vezetést Kolo Muani fejesével, aki Mbappé beadását váltotta góllá a kilencedik percben. Mbappé, aki az osztrákok elleni orrtörése óta először játszott maszk nélkül, már az elején jelentős szerepet vállalt a francia támadásokban. A spanyolok azonban nem esett kétségbe, és a 21. percben Lamine Yamal egyenlített, ezzel ő lett az Európa-bajnokságok történetének legfiatalabb gólszerzője.

A spanyolok négy percre rá megszerezték a vezetést Dani Olmo révén, akinek lövését Koundé irányította a kapuba, de később mégis Olmónak ítélték a gólt. A második félidőben a franciák próbálkoztak, de a spanyolok veszélyes kontrái is fenyegetőek maradtak. Didier Deschamps francia szövetségi kapitány hármas cserével próbálta megfordítani a meccs állását, de ez sem hozta meg a várt eredményt.

A mérkőzés végére a spanyolok magabiztosan őrizték meg előnyüket, és 12 év után újra az Európa-bajnokság döntőjébe kerültek. A döntőben a holland–angol elődöntő győztese lesz az ellenfelük. A spanyol válogatott 2012-ben, amikor utoljára nyerték meg az Eb-t, 4-0-ra verték Olaszországot, és most is izgalmas játékkal készülnek a fináléra. Érdekesség, hogy a spanyol csapatból idén senki sem volt a BL-győztes Real Madridból, de a döntőben Carvajal visszatérhet.