Spanyol-francia elődöntő izgalmak az Európa-bajnokságon

A spanyol és a francia válogatott csap össze az Európa-bajnokság elődöntőjében, ahol a győztes a vasárnapi döntőben Hollandiával vagy Angliával mérkőzhet meg.

A spanyol válogatott útja nem volt zökkenőmentes az Európa-bajnokságon, ahol először a grúz csapatot kellett legyőzniük a csoportkörben, majd a németekkel szembeni meccsüket Európa-szerte nagy érdeklődés övezte, mintha egy minidöntőt látnának a szurkolók. Most pedig a korábbi világbajnok franciák állnak az útjukba, akikkel kedden este mérkőznek meg a döntőbe jutásért. A spanyoloknak nehéz dolguk lehet, hiszen Pedrit a német Toni Kroos már az előző fordulóban kiverte a játékból.

A franciák sem jutottak könnyedén az elődöntőbe. A belga válogatottal szembeni győzelem után, amely csapatot már egy évtizede aranygenerációnak tartanak, de mégsem sikerült nekik bizonyítaniuk, a portugálok elleni negyeddöntőben csak kínkeserves döntetlenre voltak képesek, és végül a büntetők döntöttek a javukra. A franciákat továbbá hátráltathatja Kylian Mbappé állapota, aki egy orrtörés óta nem teljesen egészséges, és láthatóan nem kedveli viselni a védőmaszkját.

Az Európa-bajnokság elődöntőjében tehát két nagyhatalom találkozik, és bár nincs könnyű ág a tornán, a spanyolok és a franciák is tudják, hogy a győzelem esetén egy még nehezebb ellenfél vár rájuk a döntőben, legyen az Hollandia vagy Anglia. A ChatGPT előrejelzése szerint a döntőben Anglia és Franciaország találkozhat, és a mesterséges intelligencia Franciaország győzelmét jósolja.

A németországi Európa-bajnokság legnagyobb meglepetését Ausztria válogatottja okozta, amely váratlanul megnyerte a D csoportot, míg a legnagyobb negatív meglepetést Olaszország és Belgium okozta, mivel mindkét csapat teljesítménye messze elmaradt az elvártaktól. A magyar válogatott teljesítménye vegyes képet mutatott, bár a három csoportmeccsből kettőt elvesztett, az utolsó, Skócia elleni találkozót megnyerte, és a szurkolók általában pozitívan értékelik a válogatott teljesítményét.

A legjobb játékosok között Jude Bellingham és Kylian Mbappé neve emelkedik ki, míg a legrosszabb teljesítményt nyújtó játékosok között Ryan Porteous és Phil Foden szerepelnek. A magyar válogatottból Szoboszlai Dominik és Sallai Roland teljesítményét emelte ki a mesterséges intelligencia, különösen a Skócia elleni mérkőzésen nyújtottak figyelemre méltó teljesítményt.

A szurkolók közül a német és a román táborokat emelte ki a mesterséges intelligencia, mint a leglátványosabb és leghangosabb szurkolótáborokat, de a magyar drukkerek is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, különösen a Skócia elleni győzelem során.