Peter Srámek nem kedveli a tábori körülményeket, de az ikonikus tátrai panorámabudi újjáépítése örömhír

Peter Srámek gyerekkorában rájött, hogy a táborozás nem az ő világa, és azóta sem vágyik hasonló élményekre, de a Tátra szerelmeseinek van miért örülniük.

A Szlovákiából származó énekes, Peter Srámek a Story magazinnak adott interjúban mesélt gyerekkori táborozási élményéről. Elmondása szerint 12-13 éves korában szülei először engedték el őt táborozni az öccsével, Vágsellye közelében. Azonban hamar kiderült számára, hogy a tábori élet nem neki való.

Srámek részletesen beszámolt arról, hogy a tábor helyszíne egy használaton kívüli strand volt, ahol egy régi medencét töltöttek meg vízzel, és bár a fürdőzés élvezetes volt, a többi körülmény nem nyerte el a tetszését. Az ágy hideg volt, bogarak mászkáltak benne, és a központi helyiség, ahol az esti gyűlések zajlottak, rendkívül koszosnak bizonyult. Srámek emlékei szerint egy reggel még takarításba is kezdett, hogy valamelyest javítson a helyzetén.

Az énekes kijelentette, hogy a tábori körülmények nem felelnek meg az igényeinek, mivel túlságosan finnyás, és előnyben részesíti a tisztaságot, a meleg vizet, valamint a kényelmes ágyat. Azóta nem is vállalkozott hasonló kalandra.

A Tátra szerelmeseinek azonban van okuk az örömre, hiszen az ikonikus tátrai panorámabudi, amely tavaly egy vihar következtében romba dőlt, újra áll és működik a Tengerszem-csúcs alatt. A 2504 méter magas Rysy, magyar nevén a Tengerszem-csúcs a Magas-Tátra egyik legnépszerűbb csúcsa, és itt található Szlovákia legmagasabban álló illemhelye is a Rysy menedékház oldalában. A túrázók nagy örömmel vették észre, hogy a budi nem csak hogy újjáépült, de vízöblítést is kapott, bár a szagot továbbra is érezni.