Elkalapálta a mezőnyt a bajuszos kanadai óriás az őrjítő kánikulában

A Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj idén is izgalmas versenyt hozott, ahol a kanadai Ethan Katzberg fölényesen győzött a kalapácsvetők között. Halász Bence a negyedik helyen végzett, és már a közelgő olimpiára készül.

A székesfehérvári Bregyó Atlétikai Központban rendezték meg a 14. Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíjat, amely a nyári atlétikai versenyévad kiemelkedő eseménye. A versenyen a hőség is komoly kihívást jelentett a sportolóknak. A Nemzeti Atlétikai Központ helyett a Bregyó Atlétikai Központ adott otthont az eseménynek, mivel az előbbi stadion visszabontása még nem fejeződött be.

Deutsch Péter, a szervezőbizottság elnöke szerint a verseny megérdemelné, hogy a Nemzeti Atlétikai Központban rendezzék meg a jövőben.

A kalapácsvetésben Ethan Katzberg már a második dobásával eldöntötte a versenyt, 81.81 méteres dobásával, majd ezt követően még tovább növelte előnyét. Halász Bence a negyedik helyen végzett, és bár elégedett a teljesítményével, további javulást vár az olimpia előtt.

A versenyen Márton Anita is megkapta a 2014-es zürichi Eb ezüstérmét, miután az eredetileg második helyezett versenyzőt doppingvétség miatt kizárták. Marco Tamberi, a magasugrás olimpiai és világbajnoka, sérülés miatt nem tudott részt venni a versenyen.

Eredmények:

Férfiak

Kalapácsvetés: 1. Ethan Katzberg (kanadai) 81.87 m, 2. Mihajlo Kohan (ukrán) 80.50, 3. Wojciech Nowicki (lengyel) 79.36, 4. Halász Bence 78.81, 5. Pawel Fajdek 76.60.

(Borítókép: Ethan Katzberg a férfi kalapácsvetés döntőjén a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2024. július 9-én. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)