A holland–angol elődöntő bírójának múltja kiverte a biztosítékot

Felix Zwayer német játékvezető, aki a holland–angol Európa-bajnoki elődöntőt fogja vezetni, korábban részt vett egy bundabotrányban, ami miatt a nemzetközi sportsajtó ismét felkapta a nevét.

Felix Zwayer játékvezető a negyedik alkalommal lép pályára az Európa-bajnokságon, amikor a holland–angol elődöntőt vezeti. Az Independent szerint Zwayert 2006-ban megbüntette a német szövetség, mert asszisztensként dolgozott együtt Robert Hoyzerrel, aki összesen 23 meccset manipulált.

Hoyzer, aki a csalásért több mint két évet töltött börtönben és akit a német szövetség örökre eltiltott a játékvezetéstől, részben Zwayer által bukott le. Zwayer ebben az ügyben hat hónapos eltiltást kapott.

Zwayer neve nem először kerül elő a vitatott helyzetek kapcsán. Jude Bellingham, aki korábban a Borussia Dortmundban játszott, és jelenleg a Real Madrid játékosa, szintén összetűzésbe került vele. Bellingham 2021-ben, egy Bayern München elleni vereség után, Zwayer múltjára utalva nyilatkozott, amiért 40 ezer eurós büntetést szabtak ki rá.