Az egész évet kihagyhatja a Real Madrid alapembere

David Alaba, a Real Madrid hátvédje bár kiutazott a labdarúgó-Európa-bajnokságra, egyszer sem játszott, csak a pálya mellől segíthette csapattársait. Most azonban úgy tűnik, egész évben nélkülöznie kell a királyi gárdának az osztrák válogatott alapemberét, ugyanis nemcsak keresztszalag-szakadásából kell felépülnie, hanem porckorong sérüléséből is.

A 32 éves, négyszeres Bajnokok Ligája-győztes labdarúgó még decemberben, a Villarreal elleni bajnoki mérkőzésen szenvedett súlyos térdsérülést, bal térdében elszakadt az elülső keresztszalag. Alabát ezt követően műteni kellett, és a szezon további részében már nem léphetett pályára. Sérülése óta 204 nap telt el, 32 tétmérkőzésen kellett nélkülözni játékát.

Most pedig kiderült, hogy nemcsak a szalagszakadásból kell felépülnie, hanem porcsérüléséből is, ami alaposan megnöveli gyógyulásának idejét. A Heute és a Presse beszámolói szerint jelenleg a lépcsőzéssel is komoly gondjai akadnak, emiatt pedig a kontakt nélküli, futóedzéseket sem kezdheti el. Az is lehet, hogy legközelebb csak 2025-ben láthatjuk ismét a pályán.

„Aki figyelte Alabát lépcsőzés közben Berlinben, láthatta, hogy minden egyes lépésnél, amit a bal lábával tesz, igen bizonytalan” – írta a Die Presse.

A térsérülés rengeteg sportolót érint, általában kilenc-tíz hónap a gyógyulási idő, ami a friss hírek szerint Alaba esetében akár egy év is lehet.

A Real Madrid másik játékosa, Vinícius Júnior is a figyelem középpontjában áll, de más okból: Brazília legdélibb államában, Rio Grande do Sulban szentesítették a róla elnevezett „Vini-törvényt”, amely a sportesemények megszakítására vonatkozó protokollt hoz létre rasszizmus és homofóbia esetén. A törvény három lépést határoz meg, amelyeket a játékvezetőknek követniük kell, ha egy sporteseményen rasszizmust tapasztalnak, beleértve a mérkőzés félbeszakítását és a sportolók pályaelhagyását. A törvény a rendezvényszervezők feladatait is meghatározza, például a rendőrség értesítését és a szurkolók figyelmeztetését. Vinícius Júniort a legutóbbi szezonban többször is rasszista módon szidalmazták Spanyolország-szerte, ami a törvény elfogadását is elősegítette.

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!