A magyar női kézilabda-válogatott győzelme és az olimpiai felkészülés

A magyar női kézilabda-válogatott magabiztos győzelmet aratott a házigazda szlovénok ellen egy zártkapus edzőmérkőzésen, amelyet a párizsi olimpiára való felkészülés jegyében rendeztek.

A találkozó Roglán került megrendezésre, ahol a magyar csapat már a szünetben jelentős, 19-12-es előnnyel rendelkezett, végül pedig 31-21-re diadalmaskodott. Győri-Lukács Viktória hat góllal volt a magyarok legeredményesebb játékosa, míg Klujber Katrin öt alkalommal talált be az ellenfél kapujába.

A meccs rendhagyó időpontban, reggel 9-kor kezdődött, ami azért volt, mert mindkét csapatnak lesz ilyen korai kezdésű mérkőzése az olimpián.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a győzelem mellett a két hét alatt végzett munka eredményességét emelte ki, jelezve, hogy a csapat jó úton halad. "Elsősorban örülünk a győzelemnek. Másodsorban pedig annak, hogy annak a munkának, amit az elmúlt két hétben elvégeztünk, láttuk az eredményét, visszajelzést kaptunk róla, hogy jó úton haladunk" – értékelt a szövetségi kapitány. Hangsúlyozta, hogy a csúcsformát még nem érték el, de van még két hét a felkészülésre, hogy az első olimpiai csoportmeccsre a legjobb állapotban legyenek.

A válogatott az olimpia előtt még két felkészülési mérkőzést játszik: először Győrben fogadják a szlovéneket, majd Stuttgartban a német csapattal mérkőznek meg.

Az olimpiai tornán a magyar csapat a házigazda és címvédő franciák ellen kezdi meg a küzdelmeket július 25-én. A csoportkör további ellenfelei Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesznek, ahol a csoportmeccsek közül kettő reggel kilenc órakor kezdődik, és ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe.

Felkészülési mérkőzés eredménye

Szlovénia – Magyarország 21-31 (12-19)

A szlovén csapat tagjai között Gros 6, Lazovic 2, Ljepoja 3, Mavsar 2, Omoregie 4, Stanko 1, Varagic 3 gólt szereztek, míg a magyar válogatottban Győri-Lukács 6, Klujber 5, Kuczora 4, Papp 4, Albek 3, Márton 2, Bordás 2, Vámos 2, Kácsor 1, Simon 1, Szöllősi-Schatzl 1 gólokkal járultak hozzá a győzelemhez.