Kettős Mercedes-győzelem a Brit Nagydíj időmérőjén

Az eső átírta a Brit Nagydíj szombati időmérőjének forgatókönyvét, ahol a Mercedes pilótái szerezték meg az első két helyet, és három brit versenyző végzett az élen.

Az időmérőt három szakaszra osztották, és bár eső még nem esett, a pálya nedvessége miatt a pilóták az elején átmeneti esőgumik mellett döntöttek. Charles Leclerc volt az első, aki slick gumikra váltott, de Sergio Pérez kicsúszása miatt félbe kellett szakítani az időmérőt. Az eső közeledtével mindenki sietett, hogy jó időt érjen el, mielőtt még rosszabbra fordulna az időjárás. Az eső végül győzedelmeskedett, és több pilóta, köztük Max Verstappen is kicsúszott az első kanyarban. Verstappen később javított, de csak a 11. helyre tudott feljönni. A változékony körülmények között a Mercedesek bizonyultak a leggyorsabbnak, őket a Ferrarik követték, és meglepetésre többek között Oscar Piastri, Cunoda Juki, Alex Albon, Csou Kuan-jü, Fernando Alonso és Daniel Ricciardo is bekerült a top 10-be. Pérez mellett Valtteri Bottas, Kevin Magnussen, Esteban Ocon és Pierre Gasly estek ki, utóbbi számára az időmérő eredménye kevésbé volt fontos, mivel az ötödik motort kapva a mezőny végéről kellett indulnia a vasárnapi versenyen.

A második szakaszban már nem esett az eső, sőt a nap is kisütött, ami javította a pálya állapotát. Verstappen Red Bulljának padlólemeze jelentős károkat szenvedett a korábbi kicsúszás során, ami hátráltatta őt, így csak a hatodik helyre tudott feljönni. A hazai közönség előtt versenyző Lando Norris és George Russell volt a leggyorsabb, míg az öt kieső helyre Leclerc, Logan Sargeant, Cunoda, Csou és Ricciardo kerültek.

A döntő harmadik szakaszban Russell, Norris, Hamilton és Piastri vezette a mezőnyt, vagyis egy Mercedes-McLaren sorrend alakult ki. Verstappen az ötödik helyen következett, majd Nico Hülkenberg meglepetésre a hatodik lett. A második körben mindenki lassabban teljesítette az első szektort, de aztán gyorsultak, és a Mercedesek kerültek az élre, mögöttük Norris maradt. Így történelmi pillanatban lehet részünk, mivel a Brit Nagydíj történetében először három brit versenyző indulhat az első három helyről. Verstappen a negyedik helyre ugrott fel, az ötödiket Piastri, a hatodikat Hülkenberg szerezte meg, míg a top 10-et Sainz, Lance Stroll, Albon és Alonso zárták.

Az 52 körös Brit Nagydíj vasárnap 16 órakor rajtol.