Mercedes dominancia a Brit Nagydíj időmérőjén

A Mercedes csapatának brit versenyzője, George Russell szerezte meg a pole pozíciót a Forma-1-es Brit Nagydíj szombati időmérő edzésén, ami azt jelenti, hogy ő indulhat az élről a vasárnapi versenyen.

A Q1 szakasz legnagyobb izgalmát Sergio Pérez okozta, aki friss gumikon kicsúszott a Copse-kanyarban, és a sóderágyban ragadt, ami miatt piros zászlóval félbeszakították az edzést. Pérez balesete 7 és fél perccel a Q1 vége előtt történt, ekkor Lewis Hamilton vezetett Russell, Oscar Piastri, Max Verstappen és Lando Norris előtt. Az időmérőt újraindítva eső kezdett esni, ami a pálya egyes részeit, köztük a célegyenest és a Copse-kanyart érintette, ahol Verstappen és Kevin Magnussen is hibázott, de mindkét pilóta visszatért a pályára. A Q1-et Hamilton zárta az élen, Russell és a két Ferrari versenyzője előtt, míg a kiesők között Valtteri Bottas, Magnussen, Esteban Ocon, Pérez és Pierre Gasly nevét találjuk.

A Q2-ben Charles Leclerc meglepetésre gyenge kört futott, ami kieséssel járt számára, hasonlóan Logan Sargeant, Yuki Tsunoda, Zhou Guanyu és Daniel Ricciardo sorsára jutott. Norris végül az élen zárta a Q2-t, megelőzve Russellt, Fernando Alonsót, Piastrit, Hamiltont és Verstappent.

Az időmérő utolsó szakaszában Hamilton átvette a vezetést, de végül Russell 171 ezredmásodperccel megelőzte, így a hétszeres világbajnok a második helyről indulhat. A harmadik helyen Norris végzett, ami azt jelenti, hogy három brit versenyző zárt az első három helyen, míg a negyedik pozíciót a címvédő Verstappen szerezte meg.

A 52 körös Brit Nagydíj vasárnap 16 órakor kezdődik. Az időmérő végeredménye nagy örömet okozott a Silverstone-i közönségnek.