Az obszcén kapus megmentette Messit és Argentínát

Ha nincs Emiliano Martínez, akkor most sírna Argentína. De van! A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon híressé/hírhedtté vált kapus a tizenegyespárbajban két csodás védésével továbbjutáshoz segítette hazája válogatottját az Argentína–Ecuador negyeddöntőn a Copa Américán.

A Copa América egyik negyeddöntőjét a houstoni NRG Stadionban vívta a címvédő Argentína és Ecuador. A világbajnoknál játszott a sérüléséből felépült Lionel Messi, és a 35. percben az ő szöglete után csúsztatta meg a labdát Alexis MacAllister, majd fejelte a hálóba Lisandro Martínez, ezzel vezetett 1–0-ra Argentína.

Ecuador hevesen támadott az egyenlítésért, helyzetek sokaságát hagyta ki, sőt, Enner Valencia még tizenegyest is hibázott, míg végül a 91. percben Kevin Rodríguez kiegyenlített, jöhettek a tizenegyesrúgások.

Amelyek közül az elsőt Messi mindjárt elrontotta, a lécet találta el. Csakhogy ott volt megmentőnek Emiliano „Dibu” Martínez, aki kifogta az első két ecuadori tizenegyest, és végül 4–2-re megnyerte a párbajt Argentína, és bejutott az elődöntőbe.

Dibu Martínez tehát a 2022-es katari vb döntője után most is megmentette Argentínát. Másfél évvel ezelőtt a fináléban remek teljesítménnyel járult hozzá a győzelemhez, a franciák elleni 3–3-ra végződött összecsapás hajrában ziccert hárított óriási bravúrral. A dél-amerikaiak ott is 4–2-re nyerték a meccset lezáró tizenegyespárbajt, bár akkor Messi első rúgóként eredményes tudott lenni. Martínez az eredményhirdetésnél is felhívta magára a figyelmet, amikor ünneplás közben az ágyékához illesztette a torna legjobb kapusának járó aranykesztyűt, ami aztán hatalmas nemzetközi felháborodást okozott.

Az elődöntőben az argentinok a Venezuela–Kanada negyeddöntő mérkőzés győztesével találkoznak majd. A másik ágon Uruguay–Brazília és Kolumbia–Panama összecsapásokat rendeznek. Az elődöntők izgalmas mérkőzéseket ígérnek, ahol Argentína ismét megmutathatja erejét.