Sallai Roland a nyáron elhagyhatja a Freiburgot

A Sport Bild értesülései szerint Sallai Roland, a magyar válogatott támadója, a nyári Európa-bajnokság után csapatot válthat és távozhat a Freiburg csapatától.

A német lap információi alapján Sallai és a Freiburg vezetősége szóban már megegyezett a távozásról. A magyar játékos szerződése jövő nyáron járna le a klubnál, de így a Freiburg még jelentős összegért értékesítheti őt. Az Európa-bajnokság során nyújtott teljesítményével több klub figyelmét is felkeltette, köztük a Bajnokok Ligájába kvalifikált Bolognaét, de az angol Premier League és a spanyol bajnokság csapatai is érdeklődhetnek iránta.

A Freiburg egy másik magyar játékosát, Szalai Attilát is nélkülöznie kell, aki kölcsönjátékosként szerepelt a csapatban, de kevés játéklehetőség után visszatért a Hoffenheimhez. Szalai jövője azonban még kérdéses, mivel a Hoffenheimnél sem biztos, hogy számítanak rá, és a török sajtó szerint akár a Besiktas csapatához is csatlakozhat.

Az Európa-bajnokság végeztével több magyar játékos is klubot váltott vagy áll változás előtt. Callum Styles például nem folytatja a Sunderlandnél, és visszatért az angol harmadosztályba, míg Ádám Martin esetleg elhagyhatja a dél-koreai Ulszan Hyundai csapatát.