Magyar születésű játékost igazolt a Los Angeles Lakers

Valerio-Bodon Vincent dominikai születésű, de magyar kosárlabdázóként ismert, aki a South Bay Lakers csapatából lépett elő a Los Angeles Lakers nyári bajnokságában szereplő keretébe.

A Los Angeles Lakers hivatalos közösségi oldalán keresztül jelentette be, hogy Valerio-Bodon Vincent szerepelni fog a csapat nyári ligájában szereplő névsorában, ahol a 27-es mezszámot viseli majd. A játékos korábban a Honvédnál pallérozódott, és 2019-ben bekerült a magyar válogatottba is.

Valerio-Bodon Vincent tavaly a Boston Celtics színeiben vett részt a nyári ligában, de a szezon után a Los Angeles Lakersnél folytatta a felkészülést. Habár a kaliforniai csapat nem tartotta meg a játékjogát, így került a Lakers G-ligás fiókcsapatához, a South Bay Lakershez, amely a nyugati főcsoport küzdelmeit a 11. helyen zárta.

A 23 éves kosaras az M4 Sportnak adott áprilisi nyilatkozatában elmondta, hogy sikeresnek értékeli a szezont, és pozitív visszajelzéseket kapott a környezetétől. Idén nyáron különleges lehetőség előtt áll, hiszen egy csapatban játszhat LeBron James fiával, Bronny Jamesszel, akit a Los Angeles Lakers a júniusi amatőr játékosbörze második körében választott ki.