Hanga Ádám a Joventut Badalona csapatához igazolt

A magyar kosárlabdázó, Hanga Ádám a spanyol Joventut Badalona csapatának lett a játékosa, ahol 2026 júniusáig szóló szerződést írt alá.

A katalán klub hivatalos bejelentése szerint a 35 éves magyar válogatott kosaras, aki korábban az Euroliga legjobb védője címet is kiérdemelte, szerdán búcsúzott el korábbi csapatától, a Crvena zvezdától. Hanga Ádám az elmúlt szezonban a szerb bajnokságot, a regionális ABA Ligát és a Szerb Kupát is megnyerte a csapattal. Jelenleg azonban sérüléssel küzd, ugyanis április 16-án egy edzésen kézközépcsonttörést szenvedett.

A Badalona csapata, amely Barcelonától mindössze tíz kilométerre található, az előző szezonban az élvonal 10. helyén végzett. Hanga nem ismeretlen a spanyol bajnokságban, hiszen korábban több másik spanyol csapatban is megfordult, többek között a Manresában, a Baskoniában, a Barcelonában és a Real Madridban is játszott.

Hanga Ádám közösségi oldalán osztotta meg örömét az új szerződéssel kapcsolatban: „Nagy örömmel jelentem be, hogy a történelmi múlttal rendelkező Joventut Badalonanál folytatom a pályafutásomat. Nagyon boldog vagyok, hogy újra a világ élvonalába tartozó ACB Ligában játszhatok, és lehetőségem lesz debütálni egy újabb nemzetközi kupában, az EuroCupban. Hálás vagyok a lehetőségért. Mindent bele fogok adni, hogy elérjük az összes kitűzött célt.”