Erik ten Hag marad a Manchester Unitednél

A Manchester United hivatalosan is bejelentette, hogy 2026-ig meghosszabbította Erik ten Hag vezetőedző szerződését.

Az angol Premier League-ben szereplő klub honlapján olvasható bejelentés szerint a holland szakember büszke a csapat elmúlt két évben elért eredményeire. Ten Hag kiemelte, hogy a klubbal közösen elért trófeák és a fejlődés jelei adnak okot a büszkeségre, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy még sok munka vár rájuk a Manchester Unitedtől elvárt szint eléréséhez. Az edző szerint a klubbal közösen kitűzött célok és a jövőkép megegyeznek saját elképzeléseivel, és elkötelezettek az együttműködés mellett.

Erik ten Hag 2022 nyarán vette át a Manchester United irányítását, és azóta a csapat a Ligakupát és az FA-kupát is megnyerte. Habár a bajnokságban elért helyezésük nem garantálja a következő szezonban az európai kupaszereplést, az FA-kupa győzelem révén az Európa-liga csoportkörében indulhatnak.

A 54 éves edző számára nem volt könnyű időszak ez, hiszen a csapat nem teljesített az elvárásoknak megfelelően, kiesett a Bajnokok Ligája csoportkörében, és a bajnokságban is akadozott a teljesítmény. Ennek ellenére a klub vezetősége bizalmat szavazott neki a szerződéshosszabbítással, amelyet a Manchester United Twitter-oldalán is megerősítettek.

Az Indexen továbbra is követhetik a legfrissebb meccsösszefoglalókat, riportokat, interjúkat, podcastokat, videókat és érdekességeket. Emellett az Index Európa-bajnoki mellékletében minden információt megtalálnak a menetrendről, csoportállásokról, játékoskeretekről, csapatleírásokról és a helyszínekről is.