Marko Kolanovic távozik a JP Morgan-tól

A JP Morgan vezető piaci stratégája, Marko Kolanovic, aki közel két évtizedig szolgálta a bankot, távozik, hogy más lehetőségeket vizsgáljon.

Marko Kolanovic, aki a világ egyik leghíresebb sztárelemzőjeként ismert, a Bloomberg által megszerzett belső feljegyzés szerint hagyja el a JP Morgan-t. Kolanovic távozása egy kihívásokkal teli kétéves időszak után következik be, amely során a stratéga rendíthetetlen optimizmussal tekintett az amerikai részvénypiacokra, annak ellenére, hogy az S&P 500 index jelentős esést mutatott.

A vezető piaci stratéga pozícióját Dubravko Lakos-Bujas veszi át, aki korábban a cég vezető részvénypiaci stratégájaként tevékenykedett. A globális elemzésekért felelős társvezetői szerepkört pedig Hussein Malik tölti majd be egyedül, Kolanovic távozását követően.

Kolanovic és csapata a Wall Street többi szereplőjétől eltérően gyakran vártak esést az amerikai tőzsdéken, miközben az indexek emelkedtek. Ezzel szemben más nagybankok, mint a Goldman Sachs, Citigroup és Bank of America, folyamatosan emelték előrejelzéseiket és céláraikat.

A Bloomberg által követett bankok között a JP Morgan jelenleg a legalacsonyabb célárat határozta meg az S&P 500 indexre 2024 végére, mindössze 4 200 pontot várnak, ami jelentős csökkenést jelent a jelenlegi több mint 5 500 pontos értékhez képest.