Az MBH Bank eladta BIF részvényeit

Az MBH Bank teljes mértékben kiszállt a BIF vállalatból, miután értékesítette az összes birtokolt BIF-részvényét, ezzel tulajdonrészük a társaságban nullára csökkent. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatás szerint az MBH Bank június 30-án 28 702 440 darab BIF-részvényt adott el. Az ügyletet vasárnap ütötték nyélbe, így a részvények eladása csak tőzsdén kívüli történhetett.

Az értékesítés következtében az MBH Bank közvetlen befolyása a BIF vállalatban 0 darab részvényre változott, amivel átlépte az 5%-os küszöbértéket. Korábban az MBH Bank 10 százalékos részesedéssel rendelkezett a BIF-ben.

A BIF részvényeinek árfolyama a mai napon nem mutatott változást, az év eleje óta viszont 3,4 százalékos emelkedést könyvelhetett el. Az elmúlt 3 hónapban a részvények árfolyama 30 százalékkal csökkent, hosszabb távon azonban jó befektetésnek bizonyult az ingatlanüzemeltető társaság, a részvények még most is kétszeresét érik az egy évvel korábbinak. A tranzakció részleteiről, így a vevő kilétéről és az adásvétel árfolyamáról nem tettek közzé információkat.