Cordia második kötvénykibocsátása Lengyelországban

A Cordia-csoporthoz tartozó Cordia Polska Finance sikeresen végrehajtotta második kötvénykibocsátását a Varsói Értéktőzsde Catalyst platformján, ahol 120,4 millió zloty értékben értékesítettek kötvényeket.

A Cordia Polska Finance a Varsói Értéktőzsde (WSE) Catalyst platformján hajtotta végre második kötvénykibocsátását. A vállalat 3,5 éves futamidejű, változó kamatozású kötvényeket adott el, melyek összértéke 120,4 millió zloty (11 milliárd forint) volt, és ezeket intézményi és magánbefektetők vásárolták meg.

Bódis Péter, a Cordia Polska igazgatóságának tagja és alelnöke, a Cordia-csoport pénzügyi igazgatója elmondta, hogy a túljegyzés révén 20 millió zlotyval többet tudtak bevonni a tervezett 100 millió zlotys összeghez képest. Az így beérkező forrásokat a vállalat lengyelországi fejlesztéseire és a három évvel korábbi kötvénykibocsátásból származó adósság refinanszírozására kívánják felhasználni.

Tomasz Łapiński, a Cordia Polska igazgatóságának elnöke, a lakóingatlan-befektetési üzletág ügyvezetője hozzátette, hogy a Catalyst platformon 2021-ben történt első kibocsátásuk óta Lengyelország a Cordia-csoport egyik vezető befektetési piacává vált. Łapiński kiemelte, hogy a vállalatnak Varsóban, Krakkóban, Poznanban és a Hármasvárosban (Sopot és Gdansk) vannak lakóingatlan-fejlesztési projektjei, és terveik szerint további építési telkeket kívánnak szerezni ezekben a városokban. Łapiński megjegyezte, hogy még az év folyamán legalább négy új projektet terveznek elindítani, amelyek összesen több mint 450 lakást fognak jelenteni.

: Cordia második kötvénykibocsátása Lengyelországban - article-1