Menczer Tamás Manfred Weber és Magyar Péter közötti párhuzamot említ

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Menczer Tamás szerint Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke és Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke hasonló magatartást tanúsítanak, mindketten ellenségesen viszonyulnak Magyarországhoz. Menczer Tamás közösségi oldalán osztotta meg, hogy Weber úr magyarellenes, és minden lehetséges módon akadályozza, hogy Magyarország hozzájusson az uniós forrásokhoz, ami a magyar tanárok és óvónők béremelését is érintené.

Menczer Tamás szerint Weber úr és Magyar Péter is szeretnek leveleket írni és hazudozni, ebben látja a hasonlóságot a két politikus között. Említést tett arról is, hogy Weber 2023 végén és 2024-ben levelet írt az Európai Bizottság és az Európai Parlament elnökének, követelve, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat.

Orbán Viktor miniszterelnök is kritizálta Manfred Webert, hungarofób embernek nevezve, aki gyűlöli a magyarokat. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ez a magatartás nem csak a Fideszre és Orbán Viktorra, hanem az egész országra nézve ellenséges.

Az Index beszámolója szerint a Tisza Párt csatlakozási kérelmét az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója nagy többséggel, 97 százalékos támogatással fogadta el. Manfred Weber gratulált a Tisza Pártnak a választásokon elért mintegy 30 százalékos eredményéhez.

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke, Semjén Zsolt korábban jelezte, hogy Magyar Péter személye és a Tisza Párt jelenléte elfogadhatatlan a párt számára. Az Európai Néppárt döntése után a KDNP bejelentette, hogy távozik az EPP EP-frakciójából, betartva korábbi ígéretüket.