Hétfői friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. július 1., hétfő

A mai napra érdemes elhalasztani az orvosi és gyógyszertári látogatásokat, miközben a Szerencsejáték Zrt. állami támogatásainak 61 százalékát Fidesz-közeli körökben osztották szét. Rogán Antal minisztériuma egy rúdtáncos sportegyesületet támogat, és százmilliók mentek el egy olyan alapítványra, amelynek egy elitiskolát kellene működtetnie, de még a bontási tervig sem jutottak el.

Németországban savas támadás történt egy kávézóban, többen megsérültek. Budapesten 31 külföldi került kórházba kábító hatású gumicukor fogyasztása miatt. Észak-Korea két ballisztikus rakétát indított, az egyik feltehetően felrobbant. Egy szlovák csatár, aki gólt szerzett az angolok ellen, kijelentette, hogy „életük végéig bánni fogják” ezt a találatot.

Budapesti közlekedési információk:

Az V. kerületi Egyetem teret a Szerb utca és a Károlyi utca között lezárták közműépítés és felújítás miatt. A Szentendrei úton a Raktár utca előtt a buszsávot építkezés miatt lezárják. A IX. kerületi Pékerdő utcát a Vágóhíd utcánál távhővezeték-javítás miatt zárják le.

Mai időjárás:

A napos idő várható, a hőmérséklet 24 és 33 fok között alakul. Figyelmeztetnek a hőség, zivatar, felhőszakadás és az UV-B sugárzás veszélyeire.

Névnapok és deviza középárfolyam:

Ma Annamária és Tihamér névnapját ünnepeljük. A deviza középárfolyamok a következők: EUR 395,15, USD 369,4, CHF 410,67, GBP 466,81.

+1:

Egy évvel ezelőtt történt az Árpád hídi gázolás, amely során egy kerékpáros életét vesztette. A balesetet okozó Mercedes sofőr ellen még nem emeltek vádat, így szabadon közlekedhet Budapesten.