Lázár János új feladata: gyorsforgalmi útkapcsolat létrehozása Horvátországgal

Lázár János építési és közlekedési miniszter új feladatot kapott: egy gyorsforgalmi útkapcsolat létesítéséről szóló megállapodást kell létrehoznia a Barcs–államhatár és Terezino Polje (Trézenföld) államhatár között.

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Közlönyben megjelent határozat alapján egyetértett a Magyarország és a Horvát Köztársaság közötti gyorsforgalmi útkapcsolat létesítésével, és felhatalmazta Lázár Jánost, hogy a tárgyalások során kijelölje a részt vevő személyeket. Emellett felkérte a tárcavezetőt, valamint a külgazdasági és külügyminisztert és az igazságügyi minisztert, hogy a megállapodás létrejöttét követően haladéktalanul terjesszék a Kormány elé.

A gyorsforgalmi út jelentőségét növeli, hogy május 2-án már forgalomba helyezték az M6-os autópálya Bóly és Lippó közötti szakaszát. Pántya József helyettes államtitkár korábban kifejtette, hogy a horvát oldalon az autópálya építése a következő év második felének elejére várhatóan befejeződik, ami lehetővé teszi az utazást az Adriai-tengerig kétszer két sávon.