Ölelkező rókakölykök San Joséban

Kaliforniai golfpálya közelében kaptak lencsevégre két elbűvölő rókakölyköt, akik összeölelkezve és játszadozva töltötték az időt, ami igazán meghitt pillanatokat eredményezett.

San Joséban, egy külvárosi golfpálya szomszédságában bukkantak fel azok a rókakölykök, akiknek játéka szívhez szóló látványt nyújtott. A két kis állat egy alomból származik, és becslések szerint 11 hónaposak lehetnek. Ez az az életszakasz, amikor a rókakölykök elhagyják szüleik védelmét, és önálló életet kezdenek.

A vadon élő vörös rókák élettartama általában három-négy év körül mozog, míg fogságban akár 15 évig is elélhetnek. A rókakölykökről készült bájos képeket Joe Moreno, Santa Cruzban élő természetfotós örökítette meg. Moreno elmondása szerint mindig igyekszik megőrizni a vadon élő állatokkal szemben a kellő távolságot, ez esetben 30-40 métert tartott. A fotós napfelkelte előtt tíz perccel érkezett a helyszínre, ahol a rókakölykök már aktívan játszottak. Moreno számára lenyűgöző élmény volt megfigyelni őket, és kiemelte, mennyire gyönyörű állatokról van szó.