Imádta a magyarokat Bud Spencer – fotók

Már nyolc éve, hogy nincs közöttünk a mozilegenda, Bud Spencer, aki életében legenda volt, halála után pedig hatalmas űrt hagyott maga után.

Bud Spencer, aki sokak kedvence volt, már nyolc éve nincs közöttünk. Szinte nincs olyan nap, hogy valamelyik magyar tévécsatornán ne játsszák egy filmjét, ami mutatja, mennyire népszerű volt és maradt Magyarországon. Az olasz művész, aki vízilabdázóként is ismert volt, az általa nagyon tisztelt magyar vízilabdázók ellen játszotta az utolsó meccsét.

Bud Spencer nem csak a vásznon, hanem a szinkronstúdióban is nyomot hagyott. Bujtor István, aki a magyar hangja volt, a legendás színész javaslatára készítette el az Ötvös Csöpi-filmeket, amelyek nagy sikert arattak a magyar közönség körében és hasonlítottak Spencer filmjeihez.

A magyar rajongók szeretete nem csupán a televízió képernyőin keresztül érződik. Bud Spencer életrajzi könyvei is megjelentek Magyarországon, és tiszteletére szobrot is állítottak Budapesten, Carlo Pedersoli néven, amely név alatt kevesebben ismerik a nagyközönség számára Bud Spencerként vált ismertté.