Júliusi forgalmi akadályok: Dugók az M0 és az M3 autópályákon

Híddilatációs szerkezet javítása és balesetek okoznak fennakadásokat az M0 és az M3 autópályákon, több kilométeres torlódásokra kell számítani.

Az M0-s autóút M1-es autópálya felé vezető oldalán, Dunaharaszti térségében a 22-es kilométernél a külső sávot lezárták a járművek elől, ami miatt mintegy 5 kilométeres torlódás alakult ki. A következő két hétben az M0-s autóút szigetszentmiklósi szakaszán is folyamatosan végeznek üzemeltetési-fenntartási és karbantartási munkákat.

Az M0-s Soroksári hídon július 1-4. között garanciális burkolatjavítást végeznek, amely során hétfőn az M1-es autópálya felől az M5-ös irányában a külső sávot zárják le, így a forgalom két sávon haladhat. Este 20 órától sávelhúzásos terelést építenek ki, ami július 3-ig tart, ebben az időszakban csak a külső- és leállósávot használhatják az autósok. Július 4-én ismét csak a külső sáv lesz lezárva, a sofőrök a két belső sávon közlekedhetnek az esti órákig.

Néhány nap szünet után július 7-én, vasárnap reggel 6 órától az esti órákig mozgó terelés mellett zajlanak garanciális javítási munkák a Hárosi hídon, a forgalom ekkor a külső- illetve a gyűjtő-elosztó sávokon haladhat. Július 14-én, vasárnap, a tervek szerint reggel 8-tól a délutáni órákig szintén mozgó terelés mellett végeznek garanciális javításokat az M0-s autóút ugyanezen oldalán a 13-as kilométerszelvénynél, az érintett szakaszon csak a külső sávot használhatják majd a sofőrök.

Egy másik eseményben, az M3-as autópálya főváros felé tartó oldalán, Mezőkövesd térségében egy baleset miatt megállították a forgalmat hétfő délután, a helyszínre mentőhelikopter is érkezett. A 131-es kilométernél az érintett pályaoldalt lezárták, a rendőrség a forgalmat a 139-es jelű Mezőnagymihály/Mezőkeresztes csomópontban letereli a sztrádáról. A 3-as főúton, Bükkábrány határában is baleset történt: személyautó motorossal karambolozott hétfő délután. A 153-as kilométernél sávzárás történt.