Magyar pavilon a kínai expón: Rubik kocka és innovációk

Szeptemberben a kínai Hsziamenben rendezett nemzetközi vásáron Magyarország lesz az egyik díszvendég, ahol egy 3X3 méteres, nemzeti színben világító Rubik kockával, valamint számos más látványossággal készülünk bemutatkozni.

A magyar pavilonban VIP-tárgyaló, látványkonyha, borbár, aszú és bikavér dekorfal, VR-attrakciók, “okoskereszteződés”, borhűtők és LCD tévék is helyet kapnak. Orbán Viktor miniszterelnök májusban, Hszi Csin-ping kínai elnökkel tartott közös budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy Magyarország a legjobb tudása szerint fogja bemutatni, mire vagyunk képesek.

A CIFIT néven ismert vásáron Magyarország nem csupán kiállítóként, hanem díszvendégként vesz részt, ami különös figyelmet és elismerést jelent. A magyar pavilon tervezésére kiírt nemzetközi tenderkiírás alapján a 450 négyzetméteres standon Magyarország gazdasági eredményeit és innovációit kívánják bemutatni, különös tekintettel a befektetési lehetőségekre, logisztikai rendszerre, járműiparra, valamint az agrár- és egyéb termékekre.

A pavilonban több állami szervezet is helyet kap, mint például a HEPA, HIPA, NIPÜF, AMC, MBÜ és az MTÜ, amelyek különböző méretű standokon mutatják be tevékenységüket és céljaikat. A látogatók számára különleges élményt nyújthat a többfunkciós kiállítótér, ahol a magyar borok és a virtuális valóság mellett a magyar gasztronómia is bemutatkozik.

A központi attrakciós fogadótérben kulturális programok, zenés-táncos produkciók mellett a Rubik kocka bemutatója is helyet kap, amely a magyar stand egyik fő látványossága lesz. A pavilon további elemei között szerepelnek okosbútorok, LED fal, élőnövény-dekoráció és egy showroom is, ahol magyar cégek mutatkozhatnak be.

A Hsziamenben megrendezésre kerülő CIFIT jelentőségét a város nemzetközi gazdasági szerepe is növeli, így a szeptemberi expón reményeink szerint a magyar részvétel sikeres üzleti kapcsolatokat eredményez majd.