Rolleres száguldása az M5-ösön

Egy rolleres személy védőfelszerelés nélkül, pólóban és rövidnadrágban száguldott 75 km/h sebességgel az M5-ös autópálya bevezető szakaszán, ami döbbenetes videón is megörökítésre került.

A felvételt egy autós készítette, aki szerint a vakmerő férfi elektromos rollerén hihetetlenül magas, körülbelül 75 km/h sebességgel haladt az autók között, mindössze néhány centiméterre elkerülve azokat. A szakértők szerint egy kisebb úthiba, mint például egy bukkanó vagy kátyú, végzetes következményekkel járhatott volna, hiszen ilyen sebességnél bármilyen megingás azonnali eséssel és súlyos sérülésekkel végződhet.

Jelenleg még nincsenek kialakított szabályok a rollerekre vonatkozóan, azonban az új KRESZ, amely várhatóan jövő tavaszra készül el, foglalkozni fog ezzel a kérdéssel. Kőrös András vezetéstechnikai szakértő a TV2 Tények műsorában kifejtette, hogy védőfelszerelés nélkül ilyen sebességgel közlekedni rendkívül veszélyes, és a legkisebb hiba is tragédiához vezethet.

A közelmúltban Szabolcsban történt egy hasonló eset, ahol egy rolleres elesett és beverte a fejét, ami sajnos halálos kimenetelű balesethez vezetett. A helyszínre mentőhelikopter érkezett, de a férfi életét már nem lehetett megmenteni. Az ilyen esetek rávilágítanak a rollerek használatának veszélyeire és a szabályozás szükségességére. A felvétel alapján a rolleres a buszsávban ment, ami még veszélyesebbé teszi a helyzetet, mivel ezen a szakaszon már csak 50 km/órával lehet menni.