Családi viszály tettlegességig fajult a VIII. kerületben

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt három férfi ellen, akik a nyílt utcán támadtak meg egy rokonukat, akit késsel megsebesítettek. A vádlottak között két testvér és az egyikük fia található, míg a sértett a testvérpár nővérének a fia. A családi viszály hátterében régi sérelmek állnak, amelyek korábban is tettlegességig fajultak és többszöri feljelentésekhez vezettek.

  1. május 3-án a vádlottak gépkocsival közlekedtek a VIII. kerület Práter utcájában, amikor észrevették a sértettet. A testvérpár ekkor kiszállt a járműből és késekkel, valamint gáz-riasztó fegyverrel támadtak rá. A támadás célja a családot ért sérelmek megtorlása volt. Az egyik támadó a gáz-riasztó fegyverrel lőtt, de nem találta el a célpontot, majd késsel megpróbálta szúrni a sértettet, aki azonban a kezével hárította a szúrást, így karja sérült meg. A másik támadó egy bozótvágó késsel sebesítette meg a sértett vállát, miközben társa is többször megkísérelte őt szúrni. A harmadik férfi a kocsiból buzdította társait.

A támadók a helyszínről elmenekültek, amikor észrevették, hogy a támadásukra mások is felfigyeltek. A sértett sérülései 8 napon belül gyógyulóak voltak, de a támadás módja és a sérülések helye miatt fennállt az életveszélyes sérülések kialakulásának veszélye. A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja a testvérpárt és társtettesként az egyikük fiát. A vádlottak ellen börtönbüntetés kiszabását indítványozták.