A Google Maps buktatta le az amerikai haditengerészet új csúcsfegyverét

Az interneten terjedő hírek szerint a Google Maps segítségével azonosították az amerikai hadsereg legújabb tengeralattjáró drónját, a Manta Ray-t, amely a kaliforniai Port Hueneme haditengerészeti bázison tűnt fel.

A Manta Ray egy új generációs pilóta nélküli víz alatti jármű (UUV), amelyet a Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) fejlesztett ki, amely az amerikai védelmi minisztériumhoz tartozik és innovatív katonai technológiák kutatásával és fejlesztésével foglalkozik.

A járművet a Northrop Grumman, egy repülőgép- és védelmi technológiai vállalat tervezte, azzal a céllal, hogy hosszú ideig képes legyen működni a víz alatt emberi beavatkozás nélkül. Egy nemrégiben kiadott sajtóközlemény szerint a Manta Ray egy nagy hatótávolságú, hasznos teherrel rendelkező UUV, amely a dinamikus tengeri környezetben történő tartós műveletekre készült, és fegyverszállításra is alkalmas lehet.

A héten több internetes bejegyzés is megjelent, amelyek szerint a Google földrajzi szolgáltatásán keresztül látható volt a prototípus a Ventura megyében található haditengerészeti bázison, két hajó között ülve. Habár sokan találgatják, hogy a látott objektum valóban a Manta Ray-e, az ügynökség még nem reagált hivatalosan ezekre az értesülésekre.