Új Harry Potter-sorozat készül az HBO-nál

Az HBO saját gyártású sorozatának elkészítésében Francesca Gardiner showrunnerként és executive producerként, Mark Mylod pedig executive producerként és rendezőként vesz részt, míg J. K. Rowling is executive produceri szerepet tölt be.

Francesca Gardiner, aki korábban olyan sikeres produkciókon dolgozott, mint az Utódlás, Az Úr sötét anyagai és a Megszállottak viadala, a Harry Potter-sorozat showrunnere és executive producere lesz. Gardiner a Succession 3. és 4. évadán consulting producerként tevékenykedett. Mark Mylod, aki 16 Utódlás-részt rendezett és ezért négy Emmy-díjat vehetett át, a Harry Potter-sorozaton is executive producerként dolgozik majd, és néhány részt rendezni is fog. Mylod más sikeres sorozatokban is részt vett, mint például a Szégyentelenek és a Trónok harca, valamint ő rendezte a 2022-es A menü című filmet is. Emellett négy részt rendez a The Last of Us című sorozat 2025-ben érkező második évadából.

Rowling, aki a könyvek szerzője, maga készítette el a két alkotó interjúját, és elégedettnek nyilatkozott a sorozattal kapcsolatos elképzeléseikkel. A Harry Potter-könyvek szerzője J.K. Rowling szintén executive producerként dolgozik a sorozaton.

A tervek szerint a sorozat hétévados lesz, minden évad egy-egy könyvet dolgoz fel, de az eredeti főcselekménytől jelentősen eltérően. A rajongók új generációját célzó sorozatban új szereplők mellett a jól ismert karakterek is megjelennek majd, és a fantasztikum sem marad el. Az első évad várhatóan 2026-ban kerülhet bemutatásra a Max streamingfelületén, amely azonban úgy tűnik, hogy a "Max Original" helyett ismét az "HBO Original" márkanevet fogja használni.

Nemrégiben kiderült, hogy a Max márkanév elhagyása után a streaming-szolgáltató fejesei úgy döntöttek, hogy több prémium tartalmukat, köztük a Harry Potter-franchise-t is, ismét "HBO Original" címkével látnak el. A Harry Potter mellett az It előzménysorozat, a Welcome to Derry és a nemrég zöld utat kapott Lámpások (Lanterns) is az HBO Originals égisze alá költözik a Maxról. A 2025 előtt érkező Pingvin (Penguin) és a Dűne-sorozat (Dune: Prophecy) viszont még Max-ként fog futni, mivel ezeknek az esetében már elkezdődött a promóció, így késő lenne váltani.

Az HBO és a Max tartalomgyártásért felelős vezérigazgatója, Casey Bloys szerint a Max és az HBO szétválasztására azért volt szükség, mert a Max brand alatt készülő sorozatok inkább hagyományos televíziós tartalmak, míg a HBO-nál magasabb költségvetésű, prémium streaming tartalmak készülnek.