Szögeczki Ági új életet kezdett: elköltözött és másik szakmát tanul

Szögeczki Ági közel ötvenévesen új életet kezdett, és bár emberpróbáló napokon van túl, boldogabb, mint valaha. Online kurzus keretein belül kezdett el tanulni, és arra buzdít mindenkit, hogy soha ne adják fel az álmaikat, kortól függetlenül.

Szögeczki Ági úgy véli, soha nem késő új dolgokba kezdeni, és tanulni, ezért is döntött úgy, hogy érettségi mellett szakmát is szerez. Ha minden jól megy, szeptemberben social media manager képesítést szerezhet, és már alig várja, hogy ebben a szakmában is bizonyíthasson. Ági elárulta, hogy korábban a cukrászat, a virágkötészet és a stylist szakma is érdekelte, de végül más irányt választott.

Fájó pont az életemben, hogy amikor könnyedén megtehettem volna, nem tanultam tovább. Jövőre ötvenéves leszek, és nem egyszerű a tanulást ennyi idősen beilleszteni az életembe, de óriási a várakozás bennem, és szeretném bebizonyítani magamnak, hogy végig tudom csinálni” – mesélte Ági. Hozzátette, hogy anyaként nehéz volt a tanulást összeegyeztetni a gyermekneveléssel, és bár felmerült, hogy édesanyja költözzön hozzájuk, végül nem tartotta ezt a megoldást ideálisnak.

Mostanra viszont örül, hogy belevágott az új kihívásba. 18 évesen, az érettségi után még tanítóképző főiskolára készült, de végül máshogy alakult az élete. „Magamnak is nehéz bevallanom, hogy fiatal fejjel a pénz egy kicsit megszédített, pedig anyukám szinte könyörgött, hogy gondoljam meg magam. Ha lehetne három kívánságom, biztos, hogy az egyik az lenne, hadd mehessek vissza az időben, mert ezt a döntésemet szívesen újragondolnám” – vallotta be őszintén.

A költözésről is beszélt: „Emberpróbáló napokon vagyunk túl és még sok a tennivaló. Viszont sikerült egy nagyobb házba átköltöznünk Patrick-kal, miután az előzőt kinőttük. Ideális a helyzet mindkettőnk számára. Így mostantól egészen ősz végéig minden szombatom arról szól, hogy reggel bekapcsolódom az online órákba, de közben nincs lelkiismeret-furdalásom Patrick miatt sem” – mondta lelkesen, és üzenetet küldött a korosztályának: ne adják fel az álmaikat.

A cikk nem tartalmazott információt arról, hogy Szögeczki Ági Szentendrén él-e, vagy érintette-e a vihar az ő lakóhelyét. Azonban a viharok és az áradások hatásai jelentős kihívások elé állíthatják az embereket, és Szögeczki Ági is említette, hogy emberpróbáló napokon van túl, ami lehet, hogy részben a viharok következményeire is utalhat. Azonban ez csak spekuláció, és a cikk nem erősíti meg ezt az összefüggést.